vineri, 26 iulie 2024

DIGI Hu cumpără baza de clienți a DTH-ului Direct One de la CANAL+, proprietarul FOCUS SAT

DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., o subsidiară a Grupului 4iG, a semnat un acord de vânzare-cumpărare cu operatorul de televiziune prin satelit Canal+ Luxembourg S.àr.l. și subsidiarele sale din Ungaria, Eviso Hungary Kft. și Canal+ Distribution Hungary Kft., pentru a achiziționa baza de clienți de satelit din Ungaria a Direct One și, opțional, pentru a achiziționa portofoliul de televiziune prin cablu, în funcție de consimțământul operatorilor locali, anunță compania 4iG Plc printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Sediu 4iG Plc - Imagine remisa într-un comunicat anterior de către companie pentur publicare pe HD Satelit

Prin această tranzacție, Grupul 4iG adaugă 155.000 de abonați prin satelit la baza sa de clienți și își consolidează rolul de lider în difuzarea prin satelit din Ungaria, cu baza de clienți combinată a DIGI și Direct One (4iG Plc a achiziționat compania Digi din Ungaria de la Digi Communications N.V. în urma unui acord de vânzare-cumpărare semnat pe 29 noiembrie 2021).

Tranzacția este de așteptat să se încheie în al patrulea trimestru al anului 2024, după aprobarea Autorității de Concurență din Ungaria (GVH). 

Canal+ Luxembourg S.àr.l. este cel mai mare furnizor de televiziune prin satelit și IP din Europa, oferind pachete personalizate în țările în care este prezent pentru a răspunde cererii locale și pentru a furniza servicii de televiziune de înaltă calitate prin satelit, bazate pe IP și streaming prin intermediul platformei sale de streaming de ultimă generație. Sub brandul Direct One, compania deservește aproximativ 155.000 de clienți prin satelit în Ungaria. Direct One oferă o gamă largă de pachete, inclusiv peste 119 canale locale și internaționale în calitate HD și UHD, precum și canale premium de filme și seriale.

Achiziția bazei de clienți prin satelit a Direct One este o oportunitate excelentă de a ne crește baza de clienți prin satelit în Ungaria. Prin această tranzacție, Grupul 4iG va consolida poziția sa de lider pe piața televiziunii prin satelit din Ungaria. Datorită achiziției, putem oferi servicii de calitate superioară și mai cuprinzătoare clienților anteriori ai Direct One în viitor, valorificând portofoliul convergent de telecomunicații al Grupului”, a declarat Péter Fekete, CEO al Grupului 4iG.

După finalizare, abonații Direct One vor putea utiliza serviciul de televiziune prin satelit în aceeași formă și cu același conținut. Tranzacția nu afectează abonații online ai Direct One.

Canal+ Luxembourg (fostul M7 Group) este un furnizor de televiziune cu sediul în Luxemburg, care operează mai multe platforme de televiziune prin satelit cu plată: Focus Sat în România, Direct One în Ungariam Skylink în Republica Cehă și Slovacia, Canal Digitaal în Țările de Jos. HD Austria în Austria, Télésat în Belgia și Luxemburg, TV Vlaanderen în regiunea Flandra din Belgia, 

Despre 4iG Plc

4iG Plc, o companie majoritar deținută din Ungaria, cu sediul în Budapesta, Ungaria, este principalul grup de telecomunicații și IT din Ungaria și Balcanii de Vest și una dintre companiile de top în economia digitală bazată pe cunoștințe. Listat la Bursa de Valori din Budapesta, abordarea proaspătă și inovatoare a Grupului și poziția sa de integrator principal de sisteme IT din Ungaria îl fac un furnizor de servicii de afaceri de top în transformarea digitală a regiunii. Strategia de expansiune dinamică a 4iG l-a făcut un jucător dominant pe piețele de telecomunicații din Ungaria și Balcanii de Vest. Grupul își extinde continuu serviciile, expertiza și portofoliul pentru a răspunde nevoilor și cerințelor în schimbare ale piețelor de telecomunicații și IT. Grupul 4iG angajează peste 8.000 de persoane. 


Niciun comentariu despre subiectul „DIGI Hu cumpără baza de clienți a DTH-ului Direct One de la CANAL+, proprietarul FOCUS SAT ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile