joi, 11 iulie 2024

Digi Spania și Telefónica Movistar au semnat un acord valabil până în anul 2040

Digi tocmai a reînnoit contractul cu Telefónica. Noul acord permite clienților Digi să continue utilizarea rețelei mobile Movistar și, în același timp, îi oferă operatorului posibilitatea de a-și dezvolta propria rețea. Semnarea oficială a avut loc, legând cele două companii până în 2040, iar contractul va intra în vigoare în 2025.

DIGI Spania - Imagine remisă într-un comunicat anterior de către DIGI pentru publicare și uz editorial pe HD Satelit România

Deși Digi și Telefónica erau în stadii avansate ale negocierilor, inclusiv semnarea unui Memorandum de Înțelegere, nu aveau un acord oficial. Acum, cele două companii au semnat un nou contract, care aduce avantaje pentru ambele părți. Digi va continua să utilizeze rețeaua Movistar și își va putea dezvolta propria rețea mobilă, în timp ce Telefónica își păstrează unul dintre clienții principali.

Digi Spania, un operator cu origini românești, a avut o creștere semnificativă în această țară în ultimii ani. Semnarea contractului cu Telefónica reprezintă o mișcare strategică importantă pe piața telecomunicațiilor, Digi alegând să colaboreze cu Telefónica pentru încă 16 ani.

Conform declarației oficiale a Telefónica, noul contract va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025. Grupul de telecomunicații descrie reînnoirea ca pe „o evoluție față de actualul contract de acces mobil”, care expiră în 2026. Prin acest acord, Digi va continua să utilizeze rețeaua Movistar și va oferi servicii de roaming național și partajare RAN, facilitând implementarea propriei rețele.

Pentru clienții Digi, acest acord înseamnă continuitate și stabilitate, deoarece nu vor trebui să schimbe rețeaua. Digi a achiziționat un spectru de 60 Hz de la Orange și MásMóvil, pe care îl va folosi pentru a-și configura propria rețea, beneficiind în același timp de sprijinul Telefónica și continuând să utilizeze rețeaua Movistar.


Un comentariu despre subiectul „Digi Spania și Telefónica Movistar au semnat un acord valabil până în anul 2040”:
Anonim

La cum evoluează Digi România, până in 2030 ma aștept sa le cumpere spaniolilor rețeaua

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile