vineri, 12 iulie 2024

Italienii încep tranziția televiziunii terestre la standardele DVB-T2 HEVC

Începând cu 28 august 2024, radiodifuzorul public italian RAI va efectua tranziția pentru multiplexul său terestru la standardele DVB-T2 HEVC. Canalele Rai Storia, Rai Scuola și Rai Radio 2 Visual vor fi transmise exclusiv în acest nou standard, iar canalele Rai 1 HD, Rai 2 HD și Rai 3 HD național vor fi transmise în simulcast.

Pentru a ajuta telespectatorii să verifice compatibilitatea dispozitivelor lor cu noul format, a fost creat un canal de test, Rai Sport HD Test HEVC. 

Italienii subliniază că tranziția la noua tehnologie nu mai poate fi amânată, pentru a oferi radiodifuzorilor locali capacitatea adecvată de transmisie pentru difuzarea canalelor lor tv în înaltă definiție. 

Președintele Aeranti-Corallo, Marco Rossignoli, a declarat că actualele transmisii DVB-T/MPEG-4 nu oferă suficient spațiu radio pentru a transmite programe de calitate tehnică adecvată, subliniind necesitatea accelerării tranziției întregului sistem de televiziune italian la noul standard. 

Această tranziție este considerată întârziată față de previziunile făcute în timpul eliberării benzii de 700 MHz. 

Până în luna iunie 2023, doar 64,8% dintre locuințele din Italia aveau cel puțin un televizor sau un echipament compatibil cu noua tehnologie digitală terestră, ceea ce a determinat amânarea tranziției, programată inițial pentru luna ianuarie. Existența a milioane de televizoare incompatibile ridică semne de întrebare cu privire la accesibilitatea transmisiilor TV pentru un număr mare de cetățeni, mai ales în contextul unor evenimente sportive majore, cum ar fi Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris.


Un comentariu despre subiectul „Italienii încep tranziția televiziunii terestre la standardele DVB-T2 HEVC”:
Anonim

În România nu există o cultură a televiziunii digitale terestre, la nici un nivel. Nici la nivelul televiziunii naționale, care tocmai a retrogradat aceste transmisiuni de la HD la SD, nici la nivelul cetățenilor care sunt abonați fie la cablu, fie la satelit, așa că spun "ce ne trebuie ?". Astea sunt faptele, iar pe lângă ele putem face diferite speculații.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile