vineri, 19 iulie 2024

Netflix: creșterea numărului de abonați, statistici de vizionare și o nouă interfață tv în teste

Netflix a înregistrat creșteri în al doilea trimestru al anului 2024, marcând o perioadă de expansiune pentru gigantul streaming-ului. Într-o scrisoare adresată acționarilor, compania detaliază progresele realizate, evoluțiile în diverse segmente de piață și planurile pentru viitor.

Adresa web Netflix - Fotografie ilustrativă realizată de HD Satelit România

Netflix a raportat o creștere a veniturilor de 17% în trimestrul doi al anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, atingând un venit operativ de 2.6 miliarde de dolari. Această creștere este atribuită în mare parte unei creșteri de 16% a numărului mediu de abonamente plătite și a unei creșteri de 1% a venitului mediu pe abonament.

Netflix continuă să se concentreze pe îmbunătățirea ofertei sale de divertisment, cu o varietate de seriale și filme care atrag audiențe masive. Printre acestea se numără sezonul trei al seriei "Bridgerton", "Baby Reindeer", "Queen of Tears" și "The Great Indian Kapil Show", care au contribuit semnificativ la orele de vizionare înregistrate. În plus, filmele "Under Paris", "Atlas" și "Hit Man", precum și "The Roast of Tom Brady", au atras cele mai mari audiențe până acum.

Afacerea cu reclame a companiei a înregistrat o creștere de 34% trimestrial a numărului de membri în abonamentul cu reclame, iar Netflix construiește o platformă internă de tehnologie publicitară care va fi testată în Canada în 2024 și lansată mai larg în 2025.

Pentru trimestrul trei din 2024, Netflix anticipează o creștere a veniturilor de 14%. Compania își ajustează de asemenea estimările pentru întregul an 2024, anticipând acum o creștere a veniturilor de 14% până la 15%.

"A trecut mult timp de când am trimis prin poștă primul nostru DVD, în anul 1998. Dar nu am ajuns nici pe departe unde vrem să fim în viitor. Acesta este motivul pentru care ne concentrăm atât de puternic pe îmbunătățirea ofertei noastre de divertisment. După cum arată statisticile noastre de vizionare, oamenii rămân extrem de încântați și inspirați de povestirile premium (în trimestrul al doilea, de exemplu, universul Bridgerton a generat 172 de milioane de vizualizări). Totul începe cu varietate și calitate, pentru că dacă oamenii nu cred că este ceva grozav sau nu este pe gustul lor, pur și simplu vor trece la altceva sau vor opri vizionarea. Și avem nevoie de oameni care să apese pe butonul play și să rămână acolo, în fața televizoarelor. Mulți se întreabă adesea dacă Netflix chiar are nevoie de atât de multe seriale și filme, iar răspunsul este un DA categoric. Cu 278 de milioane de gospodării abonate (și în medie cu mai mult de două persoane per gospodărie), oferim divertisment pentru un public de peste 600 milioane de telespectatori. Este un număr mare, iar pentru a încânta atât de mulți oameni, avem nevoie de multe povești grozave, care să atragă multe preferințe și dispoziții diferite. Acesta este motivul pentru care continuăm să creștem investițiile în producțiile noastre, chiar dacă mulți dintre concurenții noștri fac un pas înapoi în producție", se arată în scrisoarea către acționari. 

"Vestea că Netflix a fost cel mai nominalizat brand la cea de-a 76-a ediție anuală a premiilor Primetime Emmy demonstrează munca noastră și a partenerilor noștri creativi. Am obținut 107 nominalizări pentru 35 de seriale, filme tv și producții speciale, inclusiv pentru drame precum The Crown, Baby Reindeer, Ripley și 3 Body Problem, documentare, reality show-uri, filme, seria de animație Blue Eye Samurai, precum și prima noastră nominalizare live. În trimestrul al doilea am oferit varietate de titluri apreciate, inclusiv Bridgerton sezonul 3 (98,5 milioane de vizionări), care este acum al șaselea cel mai popular serial tv în limba engleză din toate timpurile. "Sub Paris", filmul nostru despre rechini din Franța, este acum numărul trei pe lista noastră de filme non-engleze cele mai populare, cu 90,9 milioane de vizionări. Alte titluri de succes includ thrillerul tv de investigație spaniol The Asunta Case (31,3 milioane de vizionări), serialul Crooks din Germania (15,7 milioane de vizionări), pe care tocmai l-am reînnoit pentru un al doilea sezon, Queen of Tears (29,3 milioane) sau filmul de acțiune SF Atlas, cu Jennifer Lopez (79,3 milioane de vizionări), precum și apreciata comedie Hit Man (33,2 milioane de vizionări) ori City Hunter (16,5 milioane de vizionări), o adaptare manga japoneză", se exemplifică în scrisoarea Netflix.

"Marea Britanie și India au avut liste de producții deosebit de puternice în acest an. Publicul a fost încântat de hit-ul nostru britanic, drama Baby Reindeer (88,4 milioane de vizionări și 11 nominalizări la Emmy) care, precum The Gentleman, One Day și Fool Me Once (acum numărul opt pe lista noastră de televiziune în limba engleză, dintre cele mai vizionate), a petrecut mai multe săptămâni pe lista noastră globală de top 10. Netflix va fi casa pentru ambele jocuri NFL de Crăciun din acest an și vom avea drepturi exclusive la cel puțin unul dintre jocurile de Crăciun NFL din 2025 și 2026. De asemenea, au trecut 3 ani din inițiativa noastră de jocuri. Am mai învățat că jocurile bazate pe Netflix IP sunt și ele foarte atrăgătoare, mai ales când sunt programate odată cu lansarea unui serial sau film. In septembrie. În 2023 am lansat Netflix Stories — un catalog în continuă creștere de jocuri de ficțiune interactive bazate pe seriale și filme Netflix. Vom face în premieră un joc multiplayer bazat pe universul Squid Game, de la sfârșitul acestui an", se mai arată în scrisoarea către acționari. 

"De asemenea, credem că putem face mult mai mult pentru a îmbunătăți descoperirea de producții de vizionat pe Netflix. Așa că am început recent testarea un design nou, mai intuitiv, pentru pagina de pornire pe tv, care va fi cea mai mare actualizare din ultimii zece ani. Această nouă interfață va oferi informații despre titlu, mai vizibile dintr-o privire, inclusiv rezumat, gen și evaluări. Previzualizările titlurilor vor fi de asemenea mai mari și mai dinamice, cu trailere mai captivante și cu imagini mai mari, pentru a ușura navigarea. De asemenea, vom simplificat bara de navigare și o vom muta ​​în partea de sus a paginii, pentru a crea mai rapid și mai ușor scurtături. Și acest nou design include My Netflix, care v avea tot ce au salvat abonații sau au vizionat anterior, funcție care a fost disponibilă anterior numai pe dispozitive mobil. Ca întotdeauna în cazul oricăror modificări aduse produsului nostru, o vom face ascultând feedback-ul dvs, învățând și continuând să îmbunătățim experiența", mai precizează scrisoarea. 

"Încă din primele zile ale streamingului, am avut parteneriate cu producătorii de dispozitive diverse, televizoare și dispozitive mobile, pentru a ne asigura că Netflix este ușor de găsit și de utilizat. Aceste parteneriate sunt un câștig pentru toți, simplificând modul in care utilizatorii descoperă, se abonează și utilizează Netflix; la rândul lor, partenerii nostru producători de echipamente si televizoare, beneficiază de creșterea vânzărilor de dispozitive, consumatorii căutând dispozitive integrate cu Netflix", concluzionează platforma de streaming în scrisoarea trimisă către acționari. 


Niciun comentariu despre subiectul „Netflix: creșterea numărului de abonați, statistici de vizionare și o nouă interfață tv în teste”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile