miercuri, 24 iulie 2024

Numărul de abonați Orange România la 30 iunie 2024: 1,1 milioane la tv, 9,3 milioane la servicii mobile și 1,1 milioane la internet fix

Astăzi, Grupul Orange a făcut publice rezultatele sale financiare pentru prima jumătate a anului 2024, cu datele închise la 30 iunie. În intervalul ianuarie-iunie 2024, Orange Romania a raportat o cifră de afaceri consolidată de 699 de milioane de euro, marcând un declin de 7,7% comparativ cu primul semestru din 2023.

Logo Orange - Fotografie realizată de HD Satelit România

La data de 30 iunie 2024, Orange Romania oferea servicii mobile pentru 9,3 milioane de clienți, acces la internet fix în bandă largă pentru 1,1 milioane de clienți și servicii prin cablu și satelit pentru încă 1,1 milioane de clienți, precizează compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Semestrul a fost punctat de completarea fuziunii dintre Orange Romania S.A. (ORO) și Orange Romania Communications S.A. (OROC), cu OROC fiind absorbită de ORO. Aceasta a facilitat formarea unui operator de telecomunicații convergent integrat, operațional de la 1 iunie 2024.

Eforturile de extindere a rețelei au continuat să fie prioritare în acest semestru, vizând extinderea accesului la conectivitate pentru un număr cât mai mare de utilizatori români. La sfârșitul lui iunie 2024, acoperirea rețelei 4G atingea 98,79% din populație, iar cea 4G+ ajungea la 83,13%. Rețeaua 5G/5G+, oferind cele mai rapide viteze de transfer, de până la 1,5 Gbps, a fost extinsă în Pitești, ajungând la un total de 39 de orașe cu prezență 5G.

Pe plan comercial, semestrul a fost definit de lansarea noii identități de brand, „Orange e aici”, și de simplificarea ofertelor comerciale.

Orange Romania a introdus un nou set de pachete pentru internet prin fibră și TV prin cablu, gândit să satisfacă diversele nevoi de comunicare și divertisment ale clienților. Gama include patru pachete: "Entry", "Extra", "Supreme" și "Premiere", plus avantaje suplimentare precum abonamente Netflix și HBO pentru întreaga durată a contractului, router de ultimă generație și Ultra Wi-Fi 6 Mesh, alături de reduceri la diverse dispozitive.

YOXO a înregistrat o creștere de 55% în numărul de clienți noi în al doilea semestru, comparativ cu perioada similară din anul precedent, cu o preferință crescândă pentru instalarea serviciului folosind eSIM.

În mai, programul de economie circulară „Re” al Orange – care include Reparare, Reciclare, Recondiționare, Recumpărare – a sărbătorit doi ani de activitate. În prima jumătate a anului 2024, peste 82.000 de telefoane au fost răscumpărate de la clienți pentru a fi reintroduse în circuitul economic prin reciclare sau reparație.

Fundația Orange, prin programele sale de educație și incluziune digitală, a atins peste 44.000 de persoane în prima parte a anului 2024. Orange Digital Center, la un an de la lansare în luna iunie, a beneficiat peste 4.000 de adulți și adolescenți cu cursuri gratuite de formare profesională sau reconversie.

În acest semestru, Orange a fost un partener strategic în organizarea și susținerea principalelor competiții naționale de securitate cibernetică, inclusiv Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC), cu peste 4.500 de tineri înscriși, având oportunitatea de a reprezenta România la nivel european.


Niciun comentariu despre subiectul „Numărul de abonați Orange România la 30 iunie 2024: 1,1 milioane la tv, 9,3 milioane la servicii mobile și 1,1 milioane la internet fix”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile