marți, 23 iulie 2024

Premieră: CNA acționează în privința unui website ce încorporează conținut tv românesc (seriale și emisiuni) fără acorduri legale

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului National al Audiovizualului a fost dezbătută o sesizare privind un website care ar expune și pe care pot fi vizionate emisiuni și alte producții ale unor posturi tv din România, dar fără să existe acorduri de la titularii drepturilor de autor.

Logo CNA - Sursa: material furnizat pentru uz editorial în presă 

CNA a solicitat clarificări de la radiodifuzorii ale căror producții sunt vizate, iar trei dintre aceștia au arătat ca nu au oferit acorduri respectivei platforme online. Confruntându-ne cu o potențială încălcare a drepturilor de autor, CNA a decis să ia măsuri, redirecționând sesizarea inițială către Oficiul Român pentru Drepturi de Autor.

"Am primit o sesizare privind o platformă online. Acolo am găsit noi foarte multe semnale ale televiziunilor transmise. Am solicitat televiziunilor să ne transmită dacă au dat acord pentru retransmisia pe platforma respectivă. Avem deja trei răspunsuri, de la trei radiodifuzori mari (nr: Kanal D, Prima TV și PRO TV) că nu au dat acordul. Având în vedere că este vorba despre un semnal fără acord / drepturi de autor, ar fi cazul să sesizăm și poliția și să completăm adresa către DNSC (nr: Directoratul Național de Securitate Cibernetică) ", a arătat CNA în cadrul ședinței de astăzi.

"Opinia noastră este că sesizarea inițială trebuie redirecționată și către Oficiul Român pentru Drepturi de Autor. Drepturile de autor sunt personale și vor fi protejate inclusiv de Poliție. Sesizarea trebuie să vină de fapt de la radiodifuzori, pentru că aceștia sunt titularii drepturilor de autor, iar noi să le spunem ce demersuri am întreprins în apărarea acestor drepturi. Noi, ca autoritate, am constatat că se întâmplă acest lucru", a concluzionat CNA.

Membrii CNA au aprobat propunerea în unanimitate.


2 comentarii despre subiectul „Premieră: CNA acționează în privința unui website ce încorporează conținut tv românesc (seriale și emisiuni) fără acorduri legale”:
Anonim

Și numele? Că sunt o mână legale ca sweet.tv sau megogo, și sute pt care e clar cum sunt (și că au luat măsuri împotriva unuia e nimica toată).

HD Satelit România

In opinia mea, denumirea site-ului respectiv nu este esențială (nici nu auzisem până astăzi de acel website); de menționat este însă acțiunea CNA, care este o premieră și probabil un precedent. Dacă dorești mai multe detalii despre numele acelui site, este disponibil în înregistrarea video a ședinței CNA de astăzi, de pe pagina de Facebook oficială a CNA. Eu aleg să nu fie publicat aici.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile