marți, 23 iulie 2024

"Tralala Desene Animate", o nouă televiziune HD în România

Tralala Studio SRL, o companie de producție media cu sediul în Iași, a depus la CNA o solicitare pentru obținerea unei licențe audiovizuale pentru televiziunea "Tralala Desene Animate". Această televiziune va difuza programele prin rețele de comunicații electronice, cu accent pe emisiuni de desene animate destinate publicului tânăr.

Desene animate la tv - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Compania are la bază un plan de investiții impresionant, propunându-se să investească în această televiziune 7.313.500 lei în perioada 2024-2028 (dintre care 5.000.000 lei în perioada 2024-2026). Pentru investiția în programe a alocat suma de 2.552.500 lei. Sursa de finanțare va fi vânzarea de spațiu de publicitate. 

Conform documentului prezentat, compania este controlată egal de Badan Cristina și Badan Alexandru, fiecare deținând 50% din acțiuni. Societatea comercială mai deține licențe audiovizuale și pentru televiziunile Tralala și Looloo Kids, extinzându-și astfel reach-ul în rândul telespectatorilor foarte tineri. Din punct de vedere fiscal, compania se prezintă fără datorii la buget, având un certificat de atestare fiscală datat 12 iulie 2024.

Tralala Studio intenționează să ofere prin această televiziune de desene animate un procent de 100% conținut de la alți producători, cu o programe de 24 de ore pe zi. Grila va include 80% producții educative. Licența este atât HD, cât si SD, fără înscriere în denumire. Zona de difuzare va fi națională și internațională.

Tralala Studio are în vedere să implementeze soluția tehnică AMAGI CLOUDPORT, serviciu in cloud pentru programare, automatizare si play-out canale tv.  Colaborarea cu Interlan România va asigura conectivitatea necesară pentru distribuirea conținutului: de la AMAGI, feedul HSL va fi livrat în Interlan Romania, care are conectivitate cu toți distribuitorii tv.

"Tralala funcționează foarte bine; avem un feedback foarte pozitiv din partea părinților. La fel și LoolooKids, un post în limba engleză, care deja face pași sănătoși către exteriorul României. L-am lansat în Germania și până la finalul anului sunt încă 8 țări din Uniunea Europeană în care vom lansa. Postul TV "Tralala Desene Animate" este o idee pe care o avem de mulți ani, dar abia acum s-a creat contextul și, cumva, necesitatea deschiderii postului TV. În România, situația este un pic atipică față de alte țări europene, în sensul că nu avem un post de desene animate care să fie românesc. Postul TV Tralala pe care îl avem este un post mai mult muzical, este ca un MTV pentru copii. Dar un post clasic de desene animate nu avem. Noi, de-a lungul timpului, am contractat diferite serii de desene animate și le-am adus în România în online, cum ar fi BabyRiki, Fixiki, Tina și Toni, și alte serii. Acestea sunt de succes, sunt apreciate. În prezent, piața din România este dominată de marile trusturi internaționale, în special americane, iar pentru un producător independent european este foarte dificil să distribuie conținutul în România, deoarece este condiționat de contracte la nivel regional sau chiar european. De-a lungul timpului am avut discuții în care se motiva că România este o piață atipică și nu au cum să distribuie programele în România. Vrem să creăm un context în care să aducem desene animate educative prin care copiii să aibă ce să învețe, producții care să fie cât mai apropiate de cultura noastră", au explicat reprezentanții Tralala Studio SRL.

"O mare parte a postului Tralala este bazată pe muzică; este conținutul de pe canalul de YouTube al Tralala, doar că noi am mai contractat și localizat conținut de la diverși parteneri, tot muzical, și am alcătuit un program util pentru copii și părinți. Desigur, desenele animate au un alt fir epic și se adresează copiilor mai mari decât cei din audiențele Tralala. Audiențele se vor intersecta foarte puțin, în jurul vârstei de 3-4 ani, deoarece dorim ca targetul Tralala Desene Animate să fie de la 4 la 11 ani. Conținutul se licențiază exclusiv: sunt foarte multe serii noi care nu sunt la alte posturi TV. Trusturile internaționale, în ultimii ani, și-au construit propriile rețele VOD, iar cel mai bun conținut al lor se plasează acolo, în detrimentul televiziunii. Ce constatăm este că în România sunt aduse de la an la an din ce în ce mai puține serii noi. Ei preferă să le pună acolo unde abonatul plătește 8-10 euro lunar pentru a avea acces la conținut. În același timp, ceilalți producători de desene animate nu pot să distribuie la TV în România. Va avea toată lumea de câștigat, și în special copiii din România", au mai explicat reprezentanții televiziunii.

"Tot ce va fi difuzat pe televiziunea Tralala Desene Animate va fi dublat în limba română. Noi ne-am ocupat și am realizat dublajul. De aceea, investițiile sunt diferite, în licențiere și localizare. Din ce am observat, inclusiv la proprii copii, la vârsta de 5-8 ani, este un pic dificil ca ei să reușească să citească, și cumva aceasta este vârsta pe care noi o vizăm cel mai mult. De aceea am optat pentru dublaj. Desenele animate cu subtitrări sunt potrivite pentru copii care au peste 8 ani, pe care îi ajută să citească mai rapid și să învețe în paralel limba engleză. Dacă ne uităm la concurență, unele posturi sunt subtitrate, dar audiența este mai mică. Chiar dacă noi localizăm conținutul cu parteneri, absolut toate episoadele sunt dublu verificate în ceea ce privește limbajul, vocile și corectitudinea. Fixiki poate fi un reper, ca un exemplu, de ceea ce vom aduce în România. Animațiile vor fi CGI cu personaje 3D, inclusiv realizate de producători consacrați. Am identificat și posibili colaboratori pentru a traduce o parte din programe în limbaj mimico-gestual și ne-am gândit să implementăm aceasta în viitor. Dar, din lipsa de timp, nu am implementat. Dar vom testa", au concluzionat reprezentanții Tralala Studio SRL.

Membrii CNA au subliniat că, fiind un post tv nou, cabliștii sunt obligați sa preia "Tralala Desene Animate" în primul an. Solicitarea de licență audiovizuală a fost aprobată astăzi în unanimitate de către membrii CNA prezenții la ședință.


Niciun comentariu despre subiectul „"Tralala Desene Animate", o nouă televiziune HD în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile