vineri, 16 august 2024

ACE a închis un website notoriu de piraterie online, dedicat conținutului anime

Alianța pentru Creativitate și Divertisment (ACE), cea mai importantă coaliție anti-piraterie din lume, a închis un website notoriu de piraterie dedicat conținutului anime. Operațiunea ilegală, cu sediul în apropiere de Helsinki, Finlanda, avea între 7 și 13 milioane de vizite lunare, din care 2 milioane de vizitatori unici în fiecare lună.

Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Aproape o treime din traficul site-ului a provenit din Statele Unite, urmate de India și Filipine. Site-ul a avut vizitatori unici și din alte țări.

Utilizatorii site-ului ilicit, care era disponibil gratuit, puteau accesa peste 500 de filme anime și peste 400 de seriale anime. Interfața cu utilizatorul site-ului semăna foarte mult cu cele ale serviciilor de streaming legitime, permițând utilizatorilor să creeze conturi, să eticheteze conținutul preferat și să creeze colecții de conținut. De asemenea, a prezentat un program al serialelor viitoare.

ACE a colaborat cu forțele locale de aplicare a legii din Finlanda pentru închiderea cu succes a unuia dintre cei mai notorii websiteuri ilegale cu conținutul anime. Colaborarea cu organele locale de aplicare a legii se află în centrul misiunii ACE de a proteja drepturile de proprietate intelectuală. Nu există nicio justificare pentru încălcarea drepturilor de autor. De fiecare dată când filme sau emisiuni TV sunt piratate, nu sunt afectați doar proprietarii de conținut sau studiourile, ci și oamenii care lucrează ca scenariști, artiști, ilustratori, editori, la mixere de sunet și multe altele. Vom continua să luptăm pentru a proteja piața creativă la nivel mondial”, a declarat Larissa Knapp, Vicepreședinte executiv și Chief Content Protection Officer la Motion Picture Association (MPA). 

Siteul și domeniile sale asociate redirecționează acum către pagina „Vizionați legal” de pe site-ul web ACE.

Despre Alianța pentru Creativitate și Divertisment

Alianța pentru Creativitate și Divertisment (ACE) este cea mai importantă coaliție din lume dedicată protejării pieței legale creative și reducerii pirateriei digitale. ACE a realizat multe acțiuni de aplicare a legii la nivel mondial cu succes împotriva serviciilor de streaming ilegale și a surselor de conținut neautorizate și a operatorilor acestora. Bazându-se pe expertiza și resursele colective ale a peste 50 de companii media și de divertisment din întreaga lume — inclusiv canale și asociații sportive , ACE are ca membrii actuali ai consiliului de conducere al ACE companii Amazon, Apple TV+, Netflix, Paramount Global, Sony Pictures, Universal Studios, The Walt Disney Studios și Warner Bros. Discovery. Charles Rivkin este președinte și CEO al Motion Picture Association și președinte al ACE.

Comunicatul oficial îl găsiti AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „ACE a închis un website notoriu de piraterie online, dedicat conținutului anime”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile