sâmbătă, 3 august 2024

DIGI achiziționează Nowo Communications în Portugalia pentru 150 de milioane de euro

Digi Communications face un pas important prin achiziționarea celui de-al patrulea cel mai mare operator de comunicații mobile din Portugalia, Nowo Communications. Tranzacția, în valoare de 150 de milioane de euro, a fost anunțată vineri pe Bursa de Valori București, marcând o expansiune semnificativă a companiei pe piața telecomunicațiilor din Portugalia.

Logo DIGI

Potrivit comunicatului oficial, Digi Portugal, LDA a încheiat un contract de cumpărare de acțiuni cu LORCA JVCO Limited pentru achiziționarea a 100% din acțiunile emise de Cabonitel, S.A., compania-mamă a Nowo Communications. Evaluarea tranzacției este de 150 de milioane de euro, sub rezerva unor ajustări uzuale și a unor condiții contingente.

Nowo Communications deține aproximativ 270.000 de clienți pentru servicii de telefonie mobilă și 130.000 de clienți pentru telefonie fixă. În plus, Nowo are licențe de spectru în benzile de frecvență de 1800 MHz, 2600 MHz și 3600 MHz, ceea ce va permite Digi să-și extindă și mai mult capacitățile de rețea și acoperire.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobării de concurență. Aceasta este o etapă crucială care va asigura că achiziția respectă toate reglementările necesare și nu va afecta negativ concurența pe piața telecomunicațiilor din Portugalia.

Digi Communications, liderul pieței de telecomunicații din România pe segmentele de internet de bandă largă, servicii de distribuție TV și telefonie fixă, își extinde astfel operațiunile internaționale. Pe lângă România, compania este deja prezentă în Spania și Italia, iar acum își consolidează prezența și în Portugalia și Belgia.

Nowo Communications, cunoscută anterior sub numele de Cabovisão, a trecut printr-un rebranding în septembrie 2016 pentru a deveni Nowo. Compania a fost fondată în 1995 și este una dintre principalele firme de telecomunicații din Portugalia. În 2015, Nowo a fost achiziționată de grupurile de investiții Apax France și Fortino Capital, iar în 2022 a fost cumpărată de Vodafone Group, care ulterior a cedat-o către Másmóvil Ibercom, proprietar al Cabonitel, S.A​.

Nowo Communications oferă o gamă variată de servicii de telecomunicații, inclusiv servicii de telefonie mobilă (pentru aproximativ 270.000 de clienți, cu licențe de spectru în benzile de frecvență de 1800 MHz, 2600 MHz și 3600 MHz), servicii de telefonie fixă pentru circa 130.000 de clienți, precum si acces la internet de mare viteză și servicii de televiziune prin cablu și televiziune prin tehnologie IP, deservind peste 900.000 de gospodării.

Nowo deține o rețea extinsă de fibră optică de aproximativ 14.000 km, acoperind peste 70 de municipalități și 200 de zone administrative din Portugalia.


Niciun comentariu despre subiectul „DIGI achiziționează Nowo Communications în Portugalia pentru 150 de milioane de euro”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile