sâmbătă, 17 august 2024

Fortnite, Fall Guys și Rocket League Sideswipe pe Android și iOS, prin noul magazin de jocuri Epic Game Launcher pentru dispozitive mobile

Epic Games a anunțat lansarea magazinului său Epic Games Store pe dispozitivele mobile, aducând nativ jocuri populare precum Fortnite, Fall Guys și Rocket League Sideswipe direct pe dispozitivele mobile ale utilizatorilor de Android din întreaga lume, precum și de iOS din Uniunea Europeană.

Jucător de jocuri mobile - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Unul dintre punctele importante ale acestui anunț este disponibilitatea pentru prima dată a jocului Fall Guys pe mobil. Jucătorii pot descărca gratuit acest joc popular direct din Epic Games Store, bucurându-se de întreaga experiență Fall Guys pe care o știu și o iubesc, acum disponibilă într-un format portabil. Jocul vine cu suport pentru a juca împreună cu jucătorii pe PC și console, precum și cu posibilitatea ca jucătorii să își pot continua aventura indiferent de dispozitivul pe care aleg să joace la u moment dat.

Pentru a marca această lansare, Epic Games oferă recompense exclusive celor care descarcă și instalează jocurile lor pe mobil. Aceste recompense includ o serie de obiecte, cum ar fi o ținută nou-nouță pentru Fortnite, un costum special pentru Fall Guys, și un ornament auriu pentru vehiculele din Rocket League Sideswipe. Jucătorii pot debloca aceste recompense doar prin completarea provocărilor disponibile pe dispozitivele mobile, până pe 2 noiembrie 2024.

Magazinul oficial Epic Game Launcher poate fi descărcat pe dispozitive mobile pentru Android (la nivel mondial) și iOS (doar în Uniunea Europeană).

Epic Games pe Android

Epic Games a subliniat că instalarea magazinului pe dispozitivele mobile nu este lipsită de provocări. Pe Android, utilizatorii pot descărca Epic Games Store direct de pe site-ul oficial, însă unii producători pot avea setări care împiedică descărcarea aplicațiilor din surse externe, necesitând ajustări suplimentare în setările dispozitivului. 

De exemplu, înainte de a descărca Epic Games Store și Fortnite pe dispozitive Samsung Android, poate fi necesar să dezactivați Auto Blocker în secțiunea „Securitate și confidențialitate” a setărilor dispozitivului. Puteți reactiva Auto Blocker după ce descărcați Epic Games Store și Fortnite.

Pe alte dispozitive Android e necesar să bifați că acceptați instalarea din surse externe.

Poți juca Fortnite pe Android cu un controler. Pentru a juca pe Android nativ, controlerele acceptate includ (dar nu se limitează la):Controller Amazon Luna (funcționează și când se joacă prin Amazon Luna), Razer Kishi Ultra, Razer Kishi V2, Controler wireless Sony DualSense, Controler wireless Sony DualShock 4, Steelseries Stratus XL sau Controler wireless Xbox.

Fortnite este un joc care este compatibil cu dispozitivele care rulează Android pe 64 de biți pe un procesor ARM64, Android OS10 sau o versiune superioară, minim 4 GB de RAM și unul dintre următoarele GPU-uri: Adreno 530 sau mai mare, Mali-G71 MP20 sau Mali-G72 MP12 sau mai mare.

Epic Games pe iOS

Pe iOS, disponibilitatea magazinului este facilitată în Uniunea Europeană datorită regulamentelor DMA (Digital Markets Act), care au determinat Apple să permită utilizarea altor magazine de aplicații. Jucătorii iPhone din UE pot juca Fortnite și prin AltStore PAL. 

Conform politicilor Apple, dacă ați instalat Epic Games Store și Fortnite pe dispozitivul dvs. iOS ca rezident al UE, puteți juca Fortnite atunci când călătoriți în afara UE timp de până la 30 de zile. Dacă există o actualizare Fortnite care trebuie instalată în timp ce călătoriți în afara UE, puteți instala actualizarea atâta timp cât ați fost în afara UE timp de 30 de zile sau mai puțin.

Dacă se joacă nativ (non-cloud), Fortnite pe iOS necesită versiunea iOS 17.6 sau mai nouă. Următoarele iPhone-uri pot rula Fortnite nativ la 60 FPS: iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15 sau iPhone SE (2022).

Noi jocuri vor fi adăugate in Epic Games pentru dispozitive mobile

Epic Games nu se oprește aici. Compania și-a exprimat dorința de a transforma Epic Games Store în cel mai important magazin de jocuri multiplatformă, deschis tuturor dezvoltatorilor de aplicații și jocuri. Planurile de viitor includ adăugarea de noi funcții și jocuri în cadrul magazinului.


Niciun comentariu despre subiectul „Fortnite, Fall Guys și Rocket League Sideswipe pe Android și iOS, prin noul magazin de jocuri Epic Game Launcher pentru dispozitive mobile”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile