joi, 15 august 2024

Obligați să plătească daune de 2 milioane de dolari pentru servicii ilegale de televiziune

Alianța pentru Creativitate și Divertisment (ACE), cea mai mare și mai eficientă coaliție anti-piraterie din lume, a anunțat astăzi înțelegeri cu trei operatori de televiziune ilegală prin IP din SUA. Ca parte a acordurilor, operatorii sunt obligați să plătească peste 2 milioane de dolari daune financiare, către ACE.

Telespectator canale tv - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

ACE a identificat operatorii serviciilor care distribuiau ilegal mii de filme și emisiuni de televiziune și a început să ia măsuri de aplicare încă de anul trecut. După ce s-au confruntat cu ACE și au fost amenințați cu potențiale acțiuni în justiție, operatorii au fost de acord să plătească compensații financiare, să-și închidă definitiv serviciile ilegale, să coopereze cu ACE și să-și transfere domeniile website-urile folosite de aceste servicii ilegale.

Serviciile ilicite erau implicate în încălcarea în masă a drepturilor de autor. Aceste servicii de piraterie au avut în colectiv mii de abonați și au primit sute de mii de vizite anual pe websiteurile lor.

Aceste acorduri ar trebui să servească drept avertisment pentru operatorii ilegali de streaming cu privire la sancțiunile severe cu care se vor înfrunta pentru încălcarea legii drepturilor de autor, inclusiv acțiuni legale, daune financiare substanțiale, amenzi și pedeapsa cu închisoarea. Deși acordurile de mai multe milioane de dolari pot părea semnificative, această cifră reprezintă doar o fracțiune din pierderile cauzate de încălcarea drepturilor de autor. Furtul de conținut digital dăunează atât economiilor locale, cât și străine, amenință locurile de muncă, subminează investițiile, reduce contribuțiile fiscale și diminuează creativitatea”, a declarat Larissa Knapp, vicepreședinte executiv la Motion Picture Association. 

Despre Alianța pentru Creativitate și Divertisment

The Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) este cea mai importantă coaliție din lume dedicată protejării pieței legale creative și reducerii pirateriei digitale. Condusă printr- abordare cuprinzătoare împotriva pirateriei, prin depunerea de plângeri penale, litigii civile și operațiuni de încetare și renunțare, ACE a realizat mai multe acțiuni de aplicare a legii la nivel mondial împotriva serviciilor de streaming ilegale și a surselor de conținut neautorizate, precum și a operatorilor acestora. Bazându-se pe expertiza și resursele colective ale a peste 50 de companii media și de divertisment din întreaga lume — inclusiv canale și asociații sportive — și consolidate de operațiunile de protecție a conținutului ale Asociației Cinematografice, ACE protejează creativitatea și inovația care stimulează global drepturile de autor și industriile de divertisment. Membrii actuali ai consiliului de conducere al ACE sunt Amazon, Apple TV+, Netflix, Paramount Global, Sony Pictures, Universal Studios, The Walt Disney Studios și Warner Bros. Discovery. Charles Rivkin este președinte și CEO al Motion Picture Association și președinte al ACE. 


Niciun comentariu despre subiectul „Obligați să plătească daune de 2 milioane de dolari pentru servicii ilegale de televiziune”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile