vineri, 9 august 2024

Pedepse uluitoare, cumulând peste 30 de ani de închisoare, pentru streaming tv ilegal

Persoanele din spatele a trei organizații de streaming ilegal, care ofereau clienților acces pentru a viziona meciurile din Premier League, au fost condamnate la 30 de ani și 7 luni de închisoare.

Arestat - Imagine decorativa generată digital de HD Satelit România

În ceea ce pare a fi cea mai mare anchetă penală din lume pentru o rețea ilegală de streaming, cinci persoane au fost condamnate anul trecut la Chesterfield Justice Center, după ce au fost găsite vinovate de conspirație pentru fraudă, spălare de bani și sfidare a instanței.

Operațiunile frauduloase, care erau vândute prin trei organizații (de fapt aceeași grupare infracționala) au generat peste 7 milioane de lire sterline (8,2 milioane de euro) în doar cinci ani. Afacerile ilegale de streaming au implicat peste 50.000 de clienți și revânzători și 30 de angajați, dintre care unul a fost poziționat sub acoperire chiar la o companie specializată în combaterea pirateriei. Organizațiile au oferit acces ilegal pentru a viziona meciuri din Premier League, sute de canale din întreaga lume și zeci de mii de filme și emisiuni tv la cerere.

Toți inculpații, cu excepția unuia, care a condus operațiunea și a fost unul dintre co-fondatorii inițiali, au pledat în cele din urmă vinovați pentru toate acuzațiile împotriva lor. Șeful lor, care a fost descris de judecător drept forța motrice a afacerii ilegale, a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Un altul a susținut în mod fals că a fost un informator sub acoperire care acționează în interesul autorităților de aplicare a legii și al radiodifuzorilor. Cu toate acestea, el își folosea în schimb abilitățile tehnice de expert, inclusiv pentru a ajuta organizația să evite detectarea de către autorități, pentru a pirata radiodifuzorii și abonații lor legitimi pentru a obține conținut sursă, precum și pentru a sabota și fura conținut de la serviciile ilegale rivale. În februarie 2023, în urma unui proces de șapte săptămâni, acest expert a fost unanim găsit vinovat de către juriu.

În pronunțarea sentințelor, judecătorul a descris o infracțiune sofisticată care una care implică planificare și expertiză semnificative,  și care a implicat piratarea clienților legitimi în Marea Britanie și în străinătate.

Ancheta și urmărirea penală declanșate de Premier League au fost susținute de o serie de organizații, inclusiv de organizația de protecție a proprietății intelectuale, FACT.

Condamnarea de astăzi este rezultatul unei urmăriri penale lungi și complexe, a unei operațiuni extrem de sofisticate. Sentințele pronunțate, care sunt cele mai mari pronunțate vreodată pentru infracțiuni legate de piraterie, justifică eforturile depuse pentru a aduce aceste persoane în fața justiției, și reflectă gravitatea și amploarea infracțiunilor. Această urmărire penală este un alt exemplu concret al legăturilor clare dintre piraterie și infracționalitatea mai largă, un avertisment pe care îl facem în mod repetat. În timp ce majoritatea fanilor din Premier League se bucură să urmărească meciurile noastre într-un mod sigur, unii dintre cei care erau clienți legali ai acestor servicii sprijineau efectiv. fără sa știe, persoanele implicate în infracțiuni organizate. Acesta a fost un caz extrem de provocator și suntem extrem de recunoscători pentru munca asiduă și expertiza autorităților care ne-au sprijinit, în special a districtului londonez Hammersmith și Fulham Trading Standards care au coordonat ancheta și au colaborat cu agențiile de aplicare a legii din întreaga țară. Contribuția financiară substanțială a Premier League la întreaga piramidă fotbalistică este posibilă doar prin capacitatea de a ne vinde drepturile de difuzare. Suntem încântați că, prin astfel de decizii, instanțele continuă să arate că recunosc importanța apărării drepturilor Premier League. Vom continua să ne protejăm drepturile și fanii prin investigarea și urmărirea penală a operatorilor ilegali, la toate nivelurile”, a menționat Kevin Plumb, consilier general al Premier League.

Premier League are unul dintre cele mai cuprinzătoare programe anti-piraterie tv din lume, lucrând cu parteneri de difuzare și autorități pentru a reduce fluxurile video ilegale și pentru a investiga și a urmări în judecată furnizorii de servicii de streaming ilegale.


5 comentarii despre subiectul „Pedepse uluitoare, cumulând peste 30 de ani de închisoare, pentru streaming tv ilegal”:
Anonim

Da se îngroașă gluma, probabil că mulți speră că nu vor fi cei care vor cădea în mâinile poliției, însă se pare că cel puțin în UK poliția se axează atât pe ăștia mari cât și pe cei mici.

Anonim

In Romania e Vestul sălbatic al streamingului ilegal, poliția nici nu se interesează de asta decât daca e sesizată de vreo organizație, și atunci maxim inchide siteul piratului si ala își deschide alte 10 siteuri.

Anonim

Nu va mai dura nici în România situația mult timp, va fi tot că în UK și în alte țări, o sa vezi

Anonim

Nu știu dacă e chiar Vestul Sălbatic, îți garantez că dacă Sky, la liga sau Premier league fac reclamație penala în România pentru a aresta pe un deținator de astfel de site uri cu streaming ilegal, poliția română cu siguranță va aplica măsura arestării, daca asta va fi rezultatul dosarului penal

Anonim

La noi nici Pro Tv și HBO nu fac plângeri penale, și canalele lor sunt pe diverse site uri din România la liber. Chiar mă surprinde în lipsa lor de acțiune cred că nici nu-i interesează. Doar Antena 1 am văzut că mai face reclamații pe la Google În rest nimeni.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile