vineri, 9 august 2024

Un bărbat care vindea receptoare modificate pentru a recepționa ilegal conținut tv fost condamnat la peste 4 ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Hyde, Greater Manchester, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru promovarea și vânzarea de receptoare de televiziune special configurate. Aceste dispozitive au permis accesul ilegal la serviciile pe bază de abonament de la Sky, BT și Virgin Media, precum și la mii de filme la cerere și conținut cu plată. În plus, bărbatul a primit o pedeapsă de 12 săptămâni de închisoare pentru încălcarea Legii pe cauțiune, ceea ce a adus pedeapsa sa totală la patru ani și nouă luni.

Arestare internațională - Nu reprezintă o fotografie a arestării bărbatului în cauză, ci este o imagine pur decorativă, ficțională, generată digital de HD Satelit România

Bărbatul s-a prezentat în fața Manchester Minshull Street Crown Court, după extrădarea din Cipru. Anterior a fost condamnat, în iunie 2022, dar sentința a fost pronunțată în absența lui, deoarece a fugit din Marea Britanie pentru a evita închisoarea și a locuit în Ciprul de Nord, pentru a se sustrage extrădării în Regatul Unit.

La 2 iunie 2024, acesta a fost arestat în Cipru de autoritățile cipriote în urma unui efort de colaborare între FACT și Agenția Națională NCA, care a facilitat aranjamentele pentru extrădarea sa. După o audiere de extrădare, bărbatul a consimțit să se întoarcă în Regatul Unit.

FACT a început să-l investigheze pe acesta în aprilie 2014, după ce informațiile au dezvăluit că a furnizat set-top box-uri care permiteau accesul neautorizat la conținutul de televiziune cu abonament. Cu asistență din partea poliției din Greater Manchester, FACT l-a identificat pe acesta drept operatorul din spatele unei furnizor ce tranzacționa pe o cunoscută platforma online.

Operațiunea s-a desfășurat din 2014 până în 2017, ceea ce a dus la o potențială pierdere de 2 milioane de lire sterline pentru radiodifuzori și deținători de drepturi și a generat venituri frauduloase de aproximativ 350.000 de lire sterline.

În plus față de pedeapsa sa, bărbatul a fost obligat să plătească 258.642 de lire sterline în temeiul Legii privind veniturile ilegale din 2002 (PoCA). I s-au dat trei luni pentru a îndeplini acest ordin, altfel riscă încă trei ani de închisoare suplimentară. Instanța a amânat soluționarea pedepsei suplimentare, care va fi abordată la o viitoare ședință la Tribunalul de Magistrați din Liverpool.

CEO-ul FACT, Kieron Sharp, a spus : „Eforturile de colaborare ale FACT, NCA și Greater Manchester Police au fost esențiale în aducerea lui în fața justiției. Dorim să mulțumim în mod special NCA pentru facilitarea extrădării bărbatului în Marea Britanie. Afacerea sa ilegală a oferit clienților mijloacele de a accesa televiziune premium, fără a compensa radiodifuzorii sau pe cei cu drepturi de proprietate intelectuală. Această convingere subliniază angajamentul nostru de a combate pirateria tv la toate nivelurile și de a ne asigura că responsabilii sunt trași la răspundere. Extrădarea lui servește drept reamintire că nimeni nu este în afara legii. FACT va fi necruțător în urmărirea de indivizi care profită de activități ilegale, indiferent de locul în care își caută refugiu.

Tom Dowdall, director adjunct internațional de la NCA, a adăugat: „Bărbatul a crezut că dacă va fugi în străinătate, nu va trebui niciodată să răspundă pentru ceea ce a făcut. Cu toate acestea, rețeaua internațională a NCA împărtășește în mod regulat informații și colaborează îndeaproape cu partenerii din alte țări pentru a-i reține pe cei fugiți în alte state. După contactarea agenților de aplicare a legii din Cipru, bărbatul a fost trimis în Marea Britanie, pentru a-și ispăși pedeapsa.

FACT colaborează cu deținătorii de drepturi sportive, parteneri de difuzare și alții din industrie, pentru a investiga și a urmări în justiție furnizorii de servicii de streaming ilegale, alte infracțiuni IP și pe cei care accesează conținut ilegal.


Niciun comentariu despre subiectul „Un bărbat care vindea receptoare modificate pentru a recepționa ilegal conținut tv fost condamnat la peste 4 ani de închisoare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile