sâmbătă, 10 august 2024

Unul din cinci slovaci recunoaște că vizionează filme, seriale si emisiuni din surse ilegale

Un sondaj realizat în Slovacia arată că aproape 20% din populație recunoaște că se implică în vizionarea prin metode ilegale a conținutului audiovizual (filme, seriale , transmisii sportive și alte programe tv). 

Telespectator - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

47% dintre slovaci folosesc cel puțin o platformă plătită pentru a viziona filme, seriale sau muzică, potrivit unui sondaj realizat în numele Asociației Radiodifuzorilor de Televiziune din Slovacia (ATVS). Numărul de persoane care plătesc pentru servicii la cerere în Slovacia este, de asemenea, în creștere, în conformitate cu lansarea serviciilor de streaming de către canalele comerciale locale.

Cu toate acestea, pirateria conținutului audiovizual rămâne încă o problemă majoră în Slovacia, aproape 20% din populație recunoscând acest lucru. Aproximativ 10,63% dintre respondenți au declarat în sondaj că accesează conținutul pe internet atât in mod legal, cât și in mod ilegal, iar 9% dintre respondenți au confirmat că obțin filme, seriale sau muzică exclusiv din surse piratate. 

Estimăm că în realitate acest număr poate fi și mai mare, pentru că oamenii nu recunosc întotdeauna aceste activități. Disponibilitatea conținutului piratat pe Internet rămâne o problemă. Nu numai că afectează în mod semnificativ eforturile creatorilor autohtoni, care deja se luptă cu lipsa de finanțare atunci când creează, dar această încălcare deliberată a drepturilor de autor face ca serviciile să fie mai scumpe pentru telespectatorii plătitori”, explică Lucia Tandlich, directorul departamentului juridic al grupului Markíza . 

Din cei 56,17% dintre slovaci care, conform sondajului, urmăresc sau descarcă conținut de pe platformele online, 48,39% dintre ei o fac cel puțin o dată pe săptămână și 23,21% chiar zilnic. Deci, dacă se întâmplă ilegal, companiile care au achiziționat licențe pentru conținut sau îl produc pierd sume uriașe de bani.

O nouă legislație, menită să prevină răspândirea conținutului ilegal pe internet, a fost inclusă în legea slovacă a drepturilor de autor, care încorporează și o directiva europeană relevantă privind drepturile de autor.

Educația publică rămâne importantă. Vizionarea conținutul piratat ar trebui tratată în același mod în care este sancționat un pasager prins fără bilet in autobuz Este important să realizați că, prin această abordare, vă puteți face rău în cele din urmă, neputând vizualiza conținut similar data viitoare, deoarece, de exemplu, acesta nu va fi creat deloc. Din fericire, se pare că din ce în ce mai mulți telespectatori sunt conștienți de acest lucru”, conchide Tandlich, adăugând că peste 42% dintre oamenii din sondaj au spus că este destul de important sau foarte important pentru ei să sprijine creatorii și industria creativă, vizionând conținutul în mod legal.


Un comentariu despre subiectul „Unul din cinci slovaci recunoaște că vizionează filme, seriale si emisiuni din surse ilegale”:
Anonim

Stau bine :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile