vineri, 27 septembrie 2024

Asociația Națională a Agențiilor de Turism: Astăzi este Ziua Mondială a Turismului

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută și aniversează Ziua Mondială a Turismului 2024, care este celebrată astăzi, 27 septembrie, sub tema „Turism și pace” și dorește să evidențieze rolul vital al acestui sector în promovarea păcii și înțelegerii între națiuni și culturi și în sprijinirea proceselor de reconciliere, precizează asociația printr-un comunicat de presă remis către HD satelit România.

Logo ANAT - Imagine remisă în comunicat de către ANAT pentru publicare pe HD Satelit România


La nivel global, unde națiunile sunt interconectate și interdependente, turismul, o industrie creată de oameni și pentru oameni, apare ca o forță convingătoare și dinamică pentru a sfida stereotipurile și a contesta prejudecățile. Acest sector poate fi perceput ca simbolul dialogului intercultural; permite întâlnirea cu „celălalt”, învățarea despre diferite culturi, auzirea limbilor străine, degustarea aromelor exotice, stabilirea legăturilor cu alte ființe umane și construirea toleranței. În esență, este o experiență educațională și spirituală care lărgește mintea. De asemenea, ANAT recunoaște contribuția semnificativă a turismului la dezvoltarea economică a țării noastre. Turismul de incoming, adică sosirea turiștilor străini, joacă un rol esențial în exportul de servicii și în atragerea de valută străină.

Alin Burcea, președintele ANAT - imagine remise în comunicat de către ANAT pentru publicare pe HD satelit România

”Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, doresc să vă transmit un sincer „La Mulți Ani!” și să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru promovarea și dezvoltarea turismului în România. Turismul înseamnă mai mult decât călătorii – el reprezintă descoperirea unor locuri unice, susținerea economiilor locale și crearea de experiențe memorabile. Tuturor celor care aleg să exploreze frumusețile României sau ale lumii, vă mulțumesc că alegeți să sprijiniți această industrie vibrantă și plină de viață.

În același timp, un gând special merge către toți cei care lucrează în turism – agenți de turism, ghizi, hotelieri, restaurante și structuri de cazare. Prin eforturile voastre zilnice, construiți experiențe de neuitat pentru turiști, iar acest lucru contribuie la prestigiul destinațiilor noastre. Vă sunt recunoscător pentru dedicarea și profesionalismul cu care promovați destinațiile noastre și creați amintiri pentru toți cei care ne vizitează.

Patronilor și investitorilor în turism, vă mulțumesc pentru curajul și viziunea de a investi într-un domeniu plin de provocări, dar și de oportunități. În fața unor provocări majore, de la subfinanțarea activităților de promovare, lipsa infrastructurii, turismul neautorizat și până la birocrația excesivă, știu că lucrăm împreună pentru a face din România o destinație turistică de top, atât pentru români, cât și pentru turiștii străini.

Pe această cale, ANAT rămâne un partener de încredere în promovarea unui cadru competitiv și echitabil pentru toți actorii din turism. Ne dorim ca prin colaborarea noastră să aducem soluții pentru a sprijini și stimula incoming-ul, să susținem turismul corect și să îmbunătățim continuu infrastructura și promovarea României ca destinație turistică globală.

La mulți ani tuturor, și vă doresc cât mai multe călătorii pline de bucurie și succes!”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.


Niciun comentariu despre subiectul „Asociația Națională a Agențiilor de Turism: Astăzi este Ziua Mondială a Turismului”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile