miercuri, 25 septembrie 2024

Canal+ Original: miniseria istorică „Fiica națiunii”, pe platforma de streaming Focus Sat

La finalul lunii septembrie, Focus Sat aduce în prim-plan o nouă producție Canal+ Original, miniseria „Fiica națiunii” („Dcera národa”/„Daughter of the Nation”, 2024). Aceasta va avea premiera pe 30 septembrie în aplicația Focus Sat, urmând ca celelalte două părți să fie lansate pe 7 și 14 octombrie. Miniseria, o producție cu o puternică inspirație istorică, este regizată de Matěj Chlupáček și Cristina Groșan, o regizoare de origine româno-ungară, anunta Focus Sat printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

„Fiica națiunii” - Imagine remisă în comunicat de către Focus Sat pentru publicare pe HD Satelit România

Povestea din secolul al XIX-lea o aduce în prim-plan pe Zdeňka Havlíčková, fiica lui Karel Havlíček Borovský, o figură marcantă a jurnalismului ceh. Viața tinerei Zdeňka este una tumultuoasă, devenind un simbol național în contextul luptei pentru identitate în Cehia acelei epoci. Orfană de tată, Zdeňka se află sub tutela unor politicieni naționaliști care doresc să o transforme într-o emblemă a națiunii, controlându-i deciziile personale și transformându-i viața într-un subiect de dezbatere publică. Acești lideri au decis cine îi va fi primul sărut și, în final, cine îi va deveni soț, după ce organizaseră o loterie națională pentru zestrea ei.

Cu toate acestea, Zdeňka se dovedește a fi o tânără independentă, care nu dorește să urmeze regulile impuse de cei din jurul său. Îndrăgostindu-se de un ofițer polonez și sfidând așteptările societății, ea își creează propriul drum, iar viața sa amoroasă devine subiect de discuție în Praga timp de luni de zile. Pe lângă povestea de dragoste cu ofițerul polonez, Zdeňka este curtată și de contele Kounic, pe care ea îl consideră doar un prieten, dar și de fermierul Antonín Svobody, care este mai interesat de zestrea ei decât de dragoste.

„Fiica națiunii” este prima producție originală Canal+ realizată în colaborare cu Televiziunea Cehă și este apreciată pentru stilul modern în care este relatată o poveste istorică. Cinematografia lui Martin Douba și Márk Györi aduce un suflu contemporan, iar scenariul scris de Lucie Vaňková îmbină umorul și pasiunile intense într-o comedie romantică cu accente dramatice despre o tânără rebelă devenită un simbol național.

Regizorii Matěj Chlupáček și Cristina Groșan s-au inspirat din seriale similare ca stil, cum ar fi „The Great” sau „Dickinson”, dar și „The Knick”. În plus, producția beneficiază de contribuția unor cântăreți talentați din Cehia, cum ar fi Annabelle, Amelie Siba și Aiko, care își interpretează piesele pe o coloană sonoră modernă compusă de Simon Goff, în timp ce elementele muzicale tradiționale sunt inspirate din lucrările compozitorului Antonín Dvořák.

Pentru cei interesați de seriale europene, biblioteca VOD din aplicația Focus Sat oferă o varietate de producții apreciate atât de public, cât și de critici. Utilizatorii pot descărca episoadele pe dispozitive mobile și le pot viziona offline, iar aplicația permite utilizarea simultană pe două dispozitive din orice colț al Uniunii Europene. Noul utilizator Focus Sat poate beneficia de o perioadă de testare gratuită de 7 zile.

Trailerul în limba română poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Canal+ Original: miniseria istorică „Fiica națiunii”, pe platforma de streaming Focus Sat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile