marți, 3 septembrie 2024

Cine sunt membrii juriului Bucharest International Film Festival (BIFF), ediția aniversară XX ?

Bucharest International Film Festival (BIFF) a anunțat membrii care vor alcătui Juriul internațional pentru ediția aniversară de anul acesta, cea de-a XX-a, anunță organizatorii festivalului printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

BIFF - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe DH Satelit România

Evenimentul se va desfășura între 19 și 29 septembrie 2024 și va reprezenta punctul culminant al competițiilor de lung metraj din București, aducând în atenția publicului cinefil o selecție de filme de înaltă calitate. Organizat de Fundația Charta și Asociația Culturală Grigore Vasiliu Birlic, festivalul se bucură de patronajul Alteței Sale Regale Principele Radu al României și de sprijinul Ministerului Culturii, împreună cu parteneri ca Centrul Național al Cinematografiei și Cinema Muzeul Țăranului Român.

Președintele Juriului, Philippe Lesage, este un regizor și scenarist canadian care s-a distins inițial în realizarea de documentare, dar a trecut la cinematografia narativă în anii 2010. Filmele sale, precum "Copenhague: A Love Story", "The Demons" și "Genesis", au fost recunoscute pe plan internațional, aducându-i premii importante la festivaluri de film de prestigiu. Lesage și-a exprimat entuziasmul de a participa nu numai în calitate de președinte al juriului, dar și ca invitat, implicându-se activ în sesiuni de întrebări și răspunsuri post-proiecție pentru cel mai recent film al său, "Who by Fire".

Philippe Lesage - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe DH Satelit România

Paul Cozighian, un alt membru distins al juriului, este un regizor și jurnalist franco-român, cu studii de regie în București și Paris. Cariera sa jurnalistică l-a văzut ca corespondent de război în fosta Iugoslavie și ca martor la evenimentele Revoluției Române din decembrie 1989. Cozighian a produs documentarul "Nu avem dreptul să uităm", care a fost interzis în România timp de zece ani, o mărturie a rolului său activ în jurnalism și film.

Ana Ularu - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe DH Satelit România

Ana Ularu, actriță cu o prezență semnificativă atât în producții românești, cât și internaționale, se alătură juriului după o carieră în care a jucat alături de nume mari precum Keanu Reeves, Tom Hanks, Bradley Cooper și Jennifer Lawrence. Ularu a fost recunoscută pentru talentul său în teatru și film, obținând numeroase premii și nominalizări, fiind inclusiv una dintre cele zece tinere talente selecționate pentru programul Shooting Stars la Berlinale 2012.

Valeriu Andriuță - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe DH Satelit România

Valeriu Andriuță este cunoscut pentru colaborările sale cu regizori de renume, inclusiv Cristian Mungiu și Sergei Loznitsa, aducând în juriu o perspectivă valoroasă prin experiența sa vastă în actorie și recent în regie. Andriuță a debutat în actorie cu filme apreciate la nivel internațional și acum se pregătește să lanseze primul său film de lungmetraj ca regizor.

Marija Razgutė - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe DH Satelit România

Marija Razgutė, producătoare de film din Lituania și fondatoare a M-Films, completează lista juriului. Cu o carieră impresionantă în producția de filme independente, Razgutė a contribuit la recunoașterea internațională a cinematografiei lituaniene prin proiecte premiate și apreciate la festivaluri de film de top.

Această componență a juriului reflectă diversitatea și calitatea pe care BIFF dorește să le promoveze în cadrul festivalului său, întărit de parteneriatele stabilite cu instituții culturale de renume și dedicat celei de-a douăzecea ediții aniversare. Festivalul nu doar că onorează tradiția cinematografică, dar și inovează prin secțiuni dedicate, cum ar fi cea de documentar și film istoric, lansată în onoarea Centenarului Regele Mihai. Mai multe detalii despre festival sunt disponibile pe pagina oficială www.biff.com.ro și pe Facebook, unde cinefilii sunt invitați să descopere magia cinematografiei la BIFF.


Niciun comentariu despre subiectul „Cine sunt membrii juriului Bucharest International Film Festival (BIFF), ediția aniversară XX ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile