marți, 24 septembrie 2024

DIGI și Asociația Îngeri pentru Suflete anunță pentru al treilea an consecutiv proiectul „Dulăpiorul Fermecat”

Grupul DIGI, în colaborare cu Asociația Îngeri pentru Suflete, anunță pentru al treilea an consecutiv proiectul „Dulăpiorul Fermecat – Un pas spre un viitor mai bun”. Acesta este o componentă a inițiativei mai ample denumite „Rechizite pentru viitor”, care vizează îmbunătățirea condițiilor educaționale pentru elevii din trei localități rurale din județul Arad: Vinga, Mailat și Mănăștur. Obiectivul principal al acestui demers este de a asigura dotările necesare în școli pentru ca elevii să participe activ și eficient la procesul educațional, anunță DIGI Romania printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Fragment din imagine remisă în comunicat de DIGI România pentru publicare pe HD Satelit

Proiectul subliniază importanța infrastructurii educaționale adecvate pentru performanțele școlare, recunoscând faptul că, în multe comunități vulnerabile, lipsa accesului la materiale de bază poate impiedica serios accesul la educație. Prin urmare, DIGI și Asociația Îngeri pentru Suflete sunt dedicate să sprijine elevii din aceste comunități prin furnizarea de rechizite esențiale care să faciliteze învățarea.

Campania „Dulăpiorul Fermecat” oferă suport direct cadrelor didactice și elevilor din mediul rural prin rezolvarea problemelor legate de lipsa materialelor educaționale. Inițiativa își propune să asigure că fiecare clasă este bine organizată și pregătită pentru desfășurarea cursurilor pe întreg parcursul anului școlar. În cadrul acestei inițiative, în cele trei școli menționate, aproximativ 900 de elevi au fost entuziasmați să revină la școală, având asigurarea că vor avea la dispoziție resursele necesare pentru a participa la activități și pentru a-și îmbunătăți rezultatele academice.

Începând de la lansarea campaniei, au fost echipate 40 de dulapuri cu rechizite în diferite unități de învățământ care necesită acest tip de suport. Parteneriatul stabil cu DIGI a permis continuarea și extinderea acestei inițiative, evidențiindu-se impactul pozitiv asupra comunităților defavorizate, unde rata abandonului școlar rămâne o provocare majoră. Alexandra Timar, președintele Asociației Îngeri pentru Suflete, remarcă faptul că dulăpioarele au devenit un element central în viața școlară a beneficiarilor, încurajând responsabilitatea și colaborarea între elevi pentru gestionarea și partajarea resurselor educaționale.

Această colaborare face parte dintr-un efort mai larg al Grupului DIGI de a se angaja în responsabilitate socială sub umbrela #DIGIEdu, care promovează egalitatea de șanse în educație și lupta împotriva excluziunii sociale. Grupul DIGI, fiind lider în piața telecomunicațiilor din România și având operațiuni și în alte țări europene, oferă o gamă largă de servicii, de la soluții de conectivitate pe bază de fibră optică la diverse opțiuni de conținut media, cum ar fi canale de sport, știri, filme și muzică, consolidând astfel angajamentul său față de îmbunătățirea accesului la informație și educație.


Niciun comentariu despre subiectul „DIGI și Asociația Îngeri pentru Suflete anunță pentru al treilea an consecutiv proiectul „Dulăpiorul Fermecat””:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile