vineri, 13 septembrie 2024

Formula 1: Marele Premiu al Azerbaidjanului pe Antena 1, Antena 3 CNN și AntenaPLAY

Weekendul acesta, pasionații de Formula 1 vor putea urmări Marele Premiu al Azerbaidjanului, o cursă care promite spectacol pe unul dintre cele mai neobișnuite circuite din calendar, la Baku, anunță Antena Tv Grup printr-un comunicat remis către HD Satelit România. 

Formula 1 la tv - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Transmisiunile încep vineri cu sesiunile de antrenamente, difuzate exclusiv pe platforma AntenaPLAY. Calificările, care vor avea loc sâmbătă, vor fi transmise în direct la Antena 3 CNN și pe AntenaPLAY, începând cu ora 15:00. Duminică, punctul culminant al weekendului va fi cursa propriu-zisă, transmisă de Antena 1 și AntenaPLAY, începând cu ora 13:45.

Circuitul stradal din Baku este renumit pentru caracteristicile sale neobișnuite, fiind considerat cel mai bizar din calendarul competițional. Cea mai lungă linie dreaptă din Formula 1, măsurând 2,2 kilometri, se află aici, depășind cu mult alte linii drepte celebre, cum ar fi Kemmel din Spa sau linia de la Monza, care măsoară doar 1,1 kilometri. Traseul, disputat în sens antiorar, adaugă un plus de dificultate pentru piloți. Fiind un circuit stradal, similar celor din Melbourne, Monaco, Las Vegas și Singapore, o greșeală aparent mică poate duce la consecințe majore, cum ar fi un abandon.

Pe lângă complexitatea tehnică, factorii naturali joacă și ei un rol crucial. Numele Baku provine din persanul „bad Kubac”, care înseamnă "rafală de vânt". Vânturile puternice din orașul vechi pot forma curenți de aer care influențează comportamentul mașinilor, sporind astfel dificultatea cursei.

Circuitul din Baku este, de asemenea, un loc de referință pentru câțiva piloți de top. Începând din 2021, Charles Leclerc (Ferrari) a reușit să obțină pole position în fiecare dintre cele trei ediții ale Marelui Premiu, inclusiv în cursa de sprint din 2022. El deține și recordul de viteză al pistei, cu un timp de 1 minut 43 de secunde și 9 miimi pentru cei 6,003 kilometri ai traseului. De asemenea, Sergio Perez este singurul pilot care a câștigat această cursă de două ori, triumfând în 2021 și 2023, dar și în cursa de sprint din 2023.

Antrenamentele vor fi transmise în exclusivitate pe AntenaPLAY, calificările sâmbătă la Antena 3 CNN și pe AntenaPLAY, iar marea cursă de duminică, în direct la Antena 1 și pe AntenaPLAY, de la ora 13:45.

UPDATE 16 septembrie 2024: Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu al Azerbaidjanului

Oscar Piastri a câştigat cursa din Marele Premiu al Azerbaidjanului. Dramatism total la Baku, anunță Antean Tv Group printr-un comunicat remis către HD Satelit Romania.

Formula 1 a continuat ȋn acest weekend cu Marele Premiu al Azerbaidjanului, unde Oscar Piastri şi-a adjudecat trofeul. A fost a doua victorie a sezonului pentru pilotul McLaren, echipa sa şi a lui Lando Norris urcând pe primul loc în clasamentul constructorilor. Pe primul loc a fost ieri şi Antena 1, care s-a impus ca lider de audienţă cu difuzarea Marelui Premiu de pe circuitul de la Baku. 

Marele Premiu al Azerbaidjanului, difuzat ieri în direct la Antena 1, s-a impus ieri ca lider de audienţă. Astfel, conform datelor oferite de Kantar Media, în intervalul 13.45 – 16.02, la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, Antena 1, cu difuzarea cursei de Formula 1, a înregistrat 2.2 puncte de rating şi 13% cotă de piaţă, urmată de Kanal D, cu 1.7 puncte de rating și 10.2% cota de piaţă și de Pro TV, cu 1.2 puncte de rating şi 6.9% cota de piaţă. 

Oscar Piastri a câştigat cursa din Marele Premiu al Azerbaidjanului, care a fost în direct pe Antena 1 și live stream în AntenaPLAY. Charles Leclerc a plecat din pole position pentru a patra oară consecutiv la Baku, însă nu a reuşit să triumfe şi s-a clasat pe locul secund.Trecând cu 20 de puncte înaintea celor de la Red Bull, McLaren revine astfel în fruntea clasamentului constructorilor, unde nu s-a mai aflat de mai bine de zece ani. Mai precis, de la prima cursă din 2014, Marele Premiu al Australiei, care a marcat debutul noii ere turbo și a motoarelor V6 de 1,6 litri.

Calendarul competiţional continuă săptămână aceasta cu Marele Premiu din Sinagapore, care se va desfăşura în perioada 20-22 septembrie, iar marea cursă va fi în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY duminică, de la 14.45. 

Toate etapele competiţiei Formula 1, Formula 2 şi Formula 3 pot fi urmărite integral pe platforma AntenaPLAY. Antena transmite în exclusivitate Formula 1 în România, meciurile naționalei României până în 2028 și primele ediții FIFA World Cup™ din istorie cu 48 de echipe. 


Niciun comentariu despre subiectul „Formula 1: Marele Premiu al Azerbaidjanului pe Antena 1, Antena 3 CNN și AntenaPLAY”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile