joi, 26 septembrie 2024

Iancu Guda se alătură echipei Observator de la Antena 1 ca specialist economic. Va realiza și rubrica IQ Financiar.

Începând din 30 septembrie 2024, unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV din România se alătură echipei Observator, Antena 1: Iancu Guda va fi specialistul economic al Observator şi va prezenta rubrica IQ Financiar, anunță Antena Tv Group printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Iancu Guda - Imagine remisă în comunicat de către Antena Tv Group pentru publicare pe HD Satelit România

Iancu Guda se alătură echipei Antena şi începând din 30 septembrie va fi specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai. Mai mult, specialistul în finanţe va avea o pastilă zilnică de educație financiară, IQ Financiar, prin care îşi propune să ajute telespectatorii să ia decizii bune cu privire la finanţe pe termen lung.

Iancu Guda - Imagine remisă în comunicat de către Antena Tv Group pentru publicare pe HD Satelit România

Din 30 septembrie, Iancu Guda le va aduce telespectatorilor Antena 1 un maraton de educație financiară. Lector asociat la Institutul Bancar Român, cu peste 15 ani de experienţă în managementul riscului de credit și autor de cărți vândute în peste 100.000 de exemplare în domeniul financiar, realizatorul TV le va prezenta telespectatorilor decizii financiare într-o lume în permanentă schimbare. De la planificarea financiară în familie, la strategii de investiţii, gestiunea creditelor, asigurări, pensii private, educaţia financiară a copiilor şi tot ce trebuie să ştie pentru decizii inteligente în viaţă, toate se vor regăsi în rubrica IQ Financiar. Subiectele din zona de business vor fi şi ele abordate de Iancu Guda la Antena 1: de la elaborarea unui buget, a unui plan de afaceri sau a unui cash flow, până la tehnici de motivare a oamenilor sau consolidarea unor echipe competitive. Rubrica va fi difuzată de luni până vineri, atât în cadrul Observator 06, cât şi în cadrul Observator 23 şi integral pe AntenaPLAY. 

Iancu Guda IQ Financiar - Imagine remisă în comunicat de către Antena Tv Group pentru publicare pe HD Satelit România

Pe scurt, telespectatorii Antena vor fi mai deştepţi cu banii şi vor lua decizii financiare care fac bine pe termen lung”, dezvăluie Iancu Guda. 

În ţara cu cel mai scăzut nivel al educaţiei financiare din UE, conform Eurobarometer, este nevoie să creştem nivelul de inteligenţă financiară. Din păcate, şcoala românească nu integrează educaţia financiară în priorităţile programei, dar niciodată nu este prea târziu. Noi, la IQ Financiar, o rubrică difuzată zilnic, de luni până vineri, la Observator, vom aduce subiecte potrivite tuturor vârstelor. Scopul proiectului este să fim mai destepţi cu banii, adică să-i punem la treabă, să lucreze pentru noi, ne învaţă cum să investim pentru creşterea şi diversificarea veniturilor pasive, adică acei bani care intră în buget fără să muncim pentru ei. Căci realitatea e cruntă în România din acest punct de vedere. Conform ultimelor cifre oficiale, doar 1% din veniturile unei gospodării provin din randament, în timp ce restul de 99% din bani provin din muncă. Practic, noi ştim să muncim pentru bani, dar nu ştim să facem ca banii să lucreze pentru noi. Într-un cuvânt: vulnerabilitate. Suntem dependenţi de muncă, trăim de la o lună la alta, de la salariu la salariu, şi nu creştem prosperitatea, deoarece rămânem prizonieri într-o capcană financiară care se perpetuează. Scopul rubricii zilnice este să ne creştem IQ-ul financiar, adică priceperea noastră în gestionarea banilor, astfel încât să creştem prosperitatea şi stabilitatea financiară în familie şi în business!”, mai spune Iancu Guda. 

Rubrica IQ Financiar va fi difuzată de luni până vineri, atât în cadrul Observator 06, cât şi în cadrul Observator 23, dar şi online pe site-ul observatornews.ro şi pe AntenaPLAY. 


Niciun comentariu despre subiectul „Iancu Guda se alătură echipei Observator de la Antena 1 ca specialist economic. Va realiza și rubrica IQ Financiar.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile