joi, 26 septembrie 2024

"Pianoforte", documentar disponibil pe Max, a fost nominalizat la International Emmy Awards

Documentarul Pianoforte, care surprinde un portret intim al tinerilor pianiști participanți la celebra Competiție Internațională de Pian Chopin, a fost nominalizat la International Emmy® Awards 2024. Filmul, produs în colaborare cu HBO, a fost lansat pe platforma de streaming Max în prima jumătate a anului și este disponibil pentru utilizatorii din regiuni precum Europa Centrală și de Est (România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Slovenia și Macedonia de Nord), dar și în Polonia, Spania, Portugalia și Țările de Jos, conform unui comunicat Warner Bros. Discovery transmis către HD Satelit România.
"Pianoforte", documentar disponibil pe Max - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România

Nominalizările pentru International Emmy® Awards 2024 au fost recent anunțate de Academia Internațională de Arte și Științe a Televiziunii, cu 56 de nominalizări distribuite în 14 categorii și provenind din 21 de țări. În categoria „Arts Programming”, documentarul Pianoforte (produs de Telemark sp. z o.o./HBO și Arte Poland) se află printre cei nominalizați, concurând alături de alte trei producții: Robbie Williams (RSA Films Ltd./Netflix Marea Britanie), Virgilio (House of Chef/Astromax Argentina) și Who I Am Life (WOWOW Inc./Wood’s Office Japonia).

Pianoforte oferă o privire intimă asupra unui grup de tineri muzicieni din diverse colțuri ale lumii, care au început pregătirea pentru Competiția Internațională de Pian Chopin încă din copilărie. Această competiție prestigioasă, organizată o dată la cinci ani la Varșovia, atrage 160 de concurenți în faza preliminară, numărul acestora reducându-se treptat la 80, apoi la 40, pentru ca doar 10 finaliști să ajungă în marea finală.

Regizorul Jakub Piatek explorează presiunea uriașă și sacrificiile personale pe care acești tineri muzicieni trebuie să le facă pentru a concura la cel mai înalt nivel, documentând momente de triumf, epuizare și disperare. Filmul este o combinație de portrete emoționante și scene din culise, oferind o imagine detaliată a procesului de maturizare prin muzică și competiție.

Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance, urmată de o lansare europeană la CPH:DOX. Pianoforte a câștigat numeroase premii, inclusiv Polish Eagle Award pentru cel mai bun documentar și Golden Reel Award pentru editarea sunetului. De asemenea, a fost premiat cu Public Award la Visions du Reel și Millenium Docs Against Gravity.

Nominalizații vor participa la Festivalul Internațional de Televiziune Emmy® de la New York, unde vor avea loc diverse evenimente și paneluri în perioada 22-24 noiembrie, cu câștigătorii anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, pe 25 noiembrie 2024.

Credite: Creative documentary de Jakub Piątek, produs de Telemark - Maciej Kubicki, Kaś Dudarewicz și Zofia Kujawska. Creatori: Ula Klimek , Joanna Popowicz - TAG, Filip Drożdż și Jakub Pi Wszystkichtek. Un sprijin special din partea Institutului Polonez de Film și a experților săi. Coproducători: Artur Szklener; Institutul Național Fryderyk Chopin - Joanna Chorzępa; HBO - Hanka Kastelicová și Tereza Bóna Keilová; Iza Łopuch, Anna Spisz - Mazovia Warsaw Film Commission, MX35- Paweł Ziemilski și Mateusz Wajda, ZDF și Ventana Film - Hans Robert Eisenhauer.


Niciun comentariu despre subiectul „"Pianoforte", documentar disponibil pe Max, a fost nominalizat la International Emmy Awards”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile