joi, 19 septembrie 2024

Satelitul Eutelsat 36D a ajuns la pozitia 36 grade Est

Eutelsat 36D, un satelit care promite să îmbunătățească și să extindă acoperirea și serviciile oferite de predecesorul său, și-a ocupat poziția sa orbitală la 36° Est, o locație cheie în lumea transmisiunilor prin satelit. În acest punct orbital strategic, Eutelsat 36D va prelua întreaga sarcină a satelitului Eutelsat 36B, care se apropie de sfârșitul ciclului său de viață.

Antenă recepție satelit - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Ce face special Eutelsat 36D este nu doar faptul că preia misiunile vechiului satelit, ci și faptul că aduce îmbunătățiri semnificative. În primul rând, va oferi o gamă largă de servicii clienților din diverse regiuni, de la Europa până la Asia. Fasciculele sale dedicate pot furniza atât servicii de televiziune, cât și transmisii de date. De exemplu, există un fascicul special pentru Europa, prin care vor fi transmise canale de televiziune și servicii de internet către milioane de case. Mai mult decât atât, satelitul vine echipat și cu un pachet eurasiatic, extinzându-și acoperirea până în părți ale Asiei. În plus, are o antenă direcționabilă, ceea ce îi permite o mai mare flexibilitate în livrarea de servicii​.

Tehnologia din spatele acestui satelit este impresionantă. Eutelsat 36D este echipat cu 70 de transpondere fizice în bandă Ku, ceea ce îi oferă o flexibilitate semnificativă în livrarea de servicii. Satelitul a fost dezvoltat de Airbus, fiind construit pe platforma Eurostar Neo, iar lansarea sa în spațiu a fost realizată cu succes de SpaceX pe 30 martie 2024. De asemenea, satelitul include și o sarcină utilă Ultra High Frequency (UHF), care va sprijini comunicațiile în regiunile EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).


Niciun comentariu despre subiectul „Satelitul Eutelsat 36D a ajuns la pozitia 36 grade Est”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile