joi, 24 octombrie 2024

Digi a primit aprobarea să cumpere Cabonitel, al patrulea cel mai mare operator telecom din Portugalia

DIGI Communications N.V., o companie cu sediul social în Amsterdam și activitate operațională în București, continuă să se extindă pe piețele internaționale prin intermediul unor achiziții strategice.

Utilizator telefonie mobilă - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Astfel, Digi Communications N.V. a anunțat că Autoritatea de Concurență din Portugalia a aprobat achiziția integrală a acțiunilor companiei Cabonitel, S.A. Tranzacția a fost realizată de filiala din Portugalia a companiei DIGI, DIGI Portugal, LDA, în colaborare cu LORCA JVCO Limited. Aprobarea, acordată pe 23 octombrie 2024, reprezintă un pas esențial pentru finalizarea acestei achiziții. Aceasta îndeplinește condiția suspensivă stabilită în acordul inițial anunțat pe 2 august 2024.

Serghei Bulgac, Directorul General al companiei, a transmis aceste informații într-un raport destinat pieței de capital: "Autoritatea de Concurenta din Portugalia a aprobat contractul de cumpărare acțiuni încheiat de filiala din Portugalia a societății Digi.

Societatea informează piața că Autoritatea de Concurență din Portugalia a aprobat în data de 23 octombrie 2024 contractul de cumpărare de acțiuni încheiat intre LORCA JVCO Limited si DIGI Portugal, LDA („DIGI Portugalia”), pentru achiziționarea a 100% din acțiunile emise de Cabonitel, S.A., îndeplinind astfel condiția suspensivă pentru finalizarea tranzacției"

Societatea Digi a anunțat tranzacția în data de 2 august 2024, intr-un raport care preciza că filiala sa din Portugalia, DIGI Portugal, LDA, a încheiat un acord cu LORCA JVCO Limited pentru achiziționarea a 100% din acțiunile companiei Cabonitel, S.A., evaluată la 150 de milioane EUR. Valoarea tranzacției este supusă unor ajustări uzuale și depinde de anumite evenimente contingente.

Această achiziție include și compania Nowo Communications, S.A., al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia, care este deținut integral de Cabonitel S.A. Nowo are aproximativ 270.000 de clienți pentru serviciile de telefonie mobilă și 130.000 de clienți pentru serviciile de telecomunicații fixe. De asemenea, Nowo deține licențe de spectru în benzile de frecvență de 1800 MHz, 2600 MHz și 3600 MHz, ceea ce îi permite să ofere servicii pe o gamă largă de frecvențe.

Finalizarea tranzacției a fost condiționată de obținerea aprobării de concurență din partea autorităților relevante, aprobare care a fost acordată pe 23 octombrie 2024, conform raportului prezentat astăzi. Acest pas reprezintă o evoluție semnificativă pentru DIGI în extinderea operațiunilor sale pe piața telecomunicațiilor din Portugalia.


Niciun comentariu despre subiectul „Digi a primit aprobarea să cumpere Cabonitel, al patrulea cel mai mare operator telecom din Portugalia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile