luni, 28 octombrie 2024

OZN-urile observate pe teritoriul țării noastre, în noul episod al documentarului "Marcel Iureș prezintă Enigmele României", pe HISTORY Channel

Pe 29 octombrie, la ora 21:00, HISTORY Channel va difuza al doilea episod din sezonul 2 al documentarului "Marcel Iureș prezintă Enigmele României", iar tema acestui episod este dedicată unuia dintre cele mai fascinante subiecte: OZN-urile observate de-a lungul anilor pe teritoriul României. Acesta este penultimul episod din seria a doua a producției, în care actorul Marcel Iureș, la venerabila vârstă de 73 de ani, investighează și explorează noi mistere și enigme care nu au primit răspunsuri clare în istoria țării noastre, anunță HISTORY Channel printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri) reprezintă un subiect controversat și de mult timp discutat în lume, iar România nu a fost ocolită de astfel de fenomene. Prima apariție OZN fotografiată în țară datează din anul 1968, când un obiect ciudat a fost surprins deasupra Pădurii Baciu, lângă Cluj-Napoca. Această imagine a devenit faimoasă la nivel internațional, fiind recunoscută de experți în fenomene aeronautice inexplicabile. Pădurea Baciu, cunoscută pentru numeroasele sale povești misterioase, a fost subiectul mai multor cercetări legate de fenomene paranormale și rămâne un punct de referință în discuțiile despre OZN-uri.

Un alt incident important, menționat în episodul documentarului, a avut loc în 1989, pe Aeroportul Kogălniceanu de la Constanța, care astăzi funcționează ca bază NATO la Marea Neagră. Aici, câțiva piloți de avioane supersonice au fost martori la un eveniment care a implicat apariția unui obiect zburător neidentificat. De asemenea, în 1992, un alt caz notabil a fost raportat pe un aerodrom din Buzău, în timpul unui exercițiu militar de noapte, la care au participat 9 piloți de elicoptere și tehnicieni militari. Toate aceste rapoarte au fost bine documentate, însă majoritatea detaliilor au rămas ascunse în arhive.

O parte importantă a episodului îl reprezintă intervenția astronautului român Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiu, în cadrul misiunii Soyuz 40 din 1981. Prunariu are propriile povești fascinante despre fenomene inexplicabile pe care le-a întâlnit în cariera sa și este de părere că omenirea nu este singură în Univers.

Dumitru Prunariu - Imagine remisă în comunicat de către History Channel pentru publicare pe HD Satelit România 

 În episodul 3 al documentarului, el rememorează mărturiile colegilor săi astronauți, printre care Don Peterson, care a condus timp de două decenii un departament NASA dedicat studierii OZN-urilor. Prunariu amintește și de un incident povestit de un astronaut care, aflându-se la bordul stației orbitale Mir, a observat două farfurii zburătoare.

Documentarul îmbină cu pricepere interviuri cu istorici și experți în fenomene aeronautice, precum și cu specialiști în diverse domenii care oferă perspective credibile și fundamentate asupra misterelor OZN-urilor din România. Imaginile surprinse și narațiunea captivantă creează o experiență atractivă pentru telespectatori, oferindu-le o incursiune unică în subiecte care îmbină știința cu misterul.

"Marcel Iureș prezintă Enigmele României" - Imagine remisă în comunicat de către History Channel pentru publicare pe HD Satelit România

Pe lângă Dumitru Prunariu, în acest episod apare și Dan Farcaș, doctor în matematici și președintele Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN România). Farcaș este un alt personaj cheie în discuțiile despre OZN-uri, având o vastă experiență în studierea acestui fenomen.

Marcel Iureș - Imagine remisă în comunicat de către History Channel pentru publicare pe HD Satelit România

Sezonul 2 al documentarului Marcel Iureș prezintă Enigmele României include alte două episoade, care se vor concentra pe alte subiecte intrigante din istoria României. Unul dintre episoade este dedicat primului prim-ministru al României moderne, Barbu Catargiu, un caz politic încărcat de controverse și mistere. Alt episod explorează relația cântăreței Maria Tănase cu un spion, dezvăluind o fațetă puțin cunoscută a vieții celebrei artiste.

Prima serie a documentarului, lansată în 2023, a cuprins 6 episoade. Documentarul Marcel Iureș prezintă Enigmele României continuă să atragă un public numeros, datorită modului captivant în care combină istoria cu fenomenele neobișnuite, oferind telespectatorilor o nouă perspectivă asupra evenimentelor enigmatice din trecutul României.

Trailerul noului sezon poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „OZN-urile observate pe teritoriul țării noastre, în noul episod al documentarului "Marcel Iureș prezintă Enigmele României", pe HISTORY Channel”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile