marți, 1 octombrie 2024

Pentru fanii filmului „Singur acasă”: „Home Alone In Concert”, cu muzică interpretată live de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, de 1 decembrie la Sala Palatului din București

Se anunță o premieră cu totul specială în România pentru iubitorii de muzică și film: „Singur acasă”, bine-cunoscuta producție cinematografică pentru sărbătorile de iarnă, va putea fi vizionată la Sala Palatului din București într-un format unic, cu muzică live interpretată de Orchestra Națională Radio. Acest eveniment inedit va avea loc pe 1 decembrie 2024 și este, fără îndoială, o ocazie de neratat pentru fanii filmului și ai compozitorului John Williams. Este pentru prima dată când în România un film atât de cunoscut va fi însoțit de o interpretare orchestrală live, ceea ce va aduce o experiență cu totul nouă și emoționantă celor prezenți.

Concert de Crăciun - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România (nu reprezintă o imagine promoțională a evenimentului)

Gândește-te la senzația de a urmări aventurile îndrăgitului Kevin McCallister pe ecranul mare, în timp ce sunetele magice ale partiturii lui John Williams sunt aduse la viață chiar în fața ta, de către o orchestră de renume. Sub bagheta dirijorului Stefan Geiger, Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio vor interpreta live fiecare notă din coloana sonoră a filmului, oferindu-ți șansa de a trăi povestea „Singur acasă” într-un mod cu totul aparte.

John Williams și magia muzicii sale

John Williams este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari compozitori de muzică de film din toate timpurile. De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, a creat coloane sonore care au definit generații și care rămân nemuritoare în memoria colectivă. Și dacă te-ai întrebat de ce muzica din „Singur acasă” are acel farmec aparte, ei bine, nu este surprinzător, având în vedere că Williams a fost cel care a dat viață unor coloane sonore precum cele din „Star Wars”, „Jurassic Park” sau „Indiana Jones” (de fapt, pentru toate cele nouă filme Star Wars, primele trei filme Harry Potter, Schindler’s List, E.T., Jaws, Jurassic Park, Saving Private Ryan, Lincoln, Close Encounters of the Third Kind, Superman și Indiana Jones), anunță Radio Romania Cultural.

De data aceasta, publicul din România are ocazia să se bucure de muzica sa live, într-un spectacol care combină cinematograful cu arta orchestrală. Este o combinație fascinantă de vizual și sonor, un adevărat festin pentru simțuri. Williams însuși a menționat, într-o declarație legată de acest eveniment, cât de încântat este că „Singur acasă” poate fi trăit în acest mod inedit, cu Orchestra Națională Radio aducându-i compoziția la viață.

Un eveniment pentru toate vârstele

„Singur acasă” este filmul care a cucerit inimile generațiilor întregi și care continuă să aducă zâmbete pe fețele spectatorilor în fiecare Crăciun. Indiferent dacă îl urmărești pentru prima dată sau pentru a zecea oară, acest eveniment va oferi ceva cu totul nou. Ideea de a vedea un film cunoscut într-un format muzical live, cu orchestră, adaugă cu siguranță o dimensiune suplimentară de emoție.

Evenimentul din 1 decembrie este unul potrivit pentru întreaga familie. Părinți și copii deopotrivă vor trăi bucuria povestii lui Kevin McCallister într-un cadru festiv și grandios. Imaginează-ți cum va răsuna muzica de Crăciun, într-un spațiu precum Sala Palatului, acompaniată de hohotele de râs și emoția adusă de film.

O oportunitate unică în România

Acest concept de „Home Alone In Concert” este o premieră absolută pentru țara noastră și se aliniază cu o serie de evenimente similare care au avut un succes răsunător în alte colțuri ale lumii. În multe țări, astfel de spectacole devin parte integrantă a tradițiilor de sărbători, iar acum, iubitorii de cultură din România pot să se bucure și ei de această experiență spectaculoasă.

Biletele sunt deja disponibile prin rețeaua Entertix, începând de la 169 de lei. Este un preț pentru o experiență de neuitat, mai ales dacă luăm în considerare faptul că vei avea parte de o interpretare live a uneia dintre cele mai cunoscute coloane sonore din lume, laolaltă cu o proiecție de film care îți va aduce aminte de momentele preferate din copilărie.

„Singur acasă” – un fenomen global

De când a apărut pe ecrane, în 1990, „Singur acasă” a devenit rapid un simbol al sărbătorilor de iarnă, fiind difuzat an de an în casele a milioane de oameni. În România, acest film aduce în fața televizoarelor peste două milioane de spectatori în fiecare decembrie, iar în 2024, iubitorii acestuia vor putea trăi o experiență complet nouă prin acest eveniment unic, mai anunță postul de radio.

Povestea lui Kevin McCallister, băiețelul care își apără casa de hoți neîndemânatici, a devenit un reper cinematografic pentru sărbătorile de iarnă, iar ideea de a urmări acest film însoțit de o orchestră live aduce un plus de magie și nostalgie. Pentru mulți dintre noi, „Singur acasă” nu este doar un film,  este o tradiție modernă. :)

Lucruri pe care poate nu le știai despre „Singur acasă”

Știați că în distribuția filmului se află și o actriță originară din România? Daiana Câmpeanu, născută în București, a jucat alături de Macaulay Culkin în ambele filme din serie, o surpriză interesantă pentru fanii români. Celebra casă din Winnetka, Illinois, care a servit drept loc principal de filmare, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 5,25 milioane de dolari.

Dacă ești un fan al filmului „Singur acasă” sau al muzicii lui John Williams, acest eveniment este, fără îndoială, un „must-see” în această iarnă. Cu o combinație de cinema clasic și muzică live interpretată de Orchestra Națională Radio, „Home Alone In Concert” promite să fie o experiență de neuitat, care va aduce bucurie și căldură în inimile celor prezenți.


Niciun comentariu despre subiectul „Pentru fanii filmului „Singur acasă”: „Home Alone In Concert”, cu muzică interpretată live de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, de 1 decembrie la Sala Palatului din București”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile