vineri, 4 octombrie 2024

Vodafone operează cea mai mare rețea de fibră optică din Germania

Vodafone a anunțat că operează cea mai mare rețea de fibră optică din Germania, cu o acoperire care ajunge la peste 11 milioane de locuințe și firme. Interesantă este însă strategia aplicată: compania utilizează atât propria infrastructură, cât și parteneriate cu mari jucători din domeniu, cum ar fi Deutsche Telekom și Deutsche Glasfaser.

Logo Vodafone la intrarea într-un magazin - Fotografie realizată de HD Satelit România

Se estimează că Vodafone are acces la aproximativ 9,5 milioane de gospodării potențiale prin aceste parteneriate, la care se adaugă proiecte de extindere care acoperă alte peste o jumătate de milion de locuințe, precum și alte 1,3 milioane de gospodării unde extinderea rețelei Vodafone a început deja cu sprijinul OXG Glasfaser. OXG este o inițiativă comună între Vodafone și Altice, lansată anul trecut, cu scopul de a crea șapte milioane de conexiuni noi de fibră optică.

Așadar, Vodafone nu se bazează doar pe infrastructura sa. Colaborarea cu alte companii din industrie nu doar că accelerează procesul,  ci elimină și supraaglomerarea cu rețele, fără a diminua diversitatea ofertelor. Vodafone nu se oprește doar la parteneriate cu mari corporații, ci colaborează și cu administrații locale (districte, municipalități și orașe) pentru a dezvolta infrastructura de fibră optică. În prezent, Vodafone lucrează la aproximativ 50 de proiecte pentru expansiunea rețelei FTTH (Fiber to the Home), iar unele dintre acestea sunt autofinanțate, în timp ce altele beneficiază de subvenții.

De reamintit că intrarea pe piața de telecomunicații prin rețele terestre din Germania a fost facilitată prin achiziția infrastructurii de televiziune prin cablu a Liberty Global în 2019, o tranzacție care a costat compania 18,4 miliarde de euro. Această achiziție nu a fost limitată doar la Germania, ci a inclus și active din Republica Cehă, Ungaria și România.


Niciun comentariu despre subiectul „Vodafone operează cea mai mare rețea de fibră optică din Germania”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 10 articole în ultimele 7 zile