joi, 24 aprilie 2025

Canal+ își reorganizează conducerea: o nouă strategie globală pentru televiziunea cu plată

Canal+ a anunțat o serie de schimbări majore în echipa de conducere, într-un efort de a alinia mai bine operațiunile din cele 52 de țări unde este prezent și de a maximiza colaborarea între regiuni. Mișcarea vine ca parte a unui plan strategic mai amplu, menit să susțină expansiunea rapidă a grupului și să consolideze sinergiile între diversele piețe în care activează.

Logo Focus Sat - Imagine remisă într-un comunicat anterior de către companie pentru uz editorial pe HD Satelit România

Cea mai importantă modificare este numirea lui Jacques du Puy în fruntea noii divizii Global PayTV. Această entitate reunește toate activitățile de televiziune cu plată ale Canal+ din Franța, Polonia, Europa Centrală (inclusiv România), dar și din Africa și Asia. Jacques du Puy, care este deja de peste un deceniu în cadrul Canal+, va coordona această structură globală, având misiunea de a oferi o direcție strategică unitară și de a încuraja cooperarea între echipele locale, inclusiv cele din teritoriile franceze.

În tandem cu această schimbare, Amandine Ferré, director financiar al grupului, își extinde atribuțiile. Pe lângă responsabilitatea asupra tuturor funcțiilor financiare ale companiei, Ferré va continua să coordoneze inițiativele de responsabilitate socială corporativă, contribuind la dezvoltarea durabilă a grupului. Ea activează în Canal+ din 2010, timp în care a ocupat diferite funcții, inclusiv în cadrul StudioCanal în China și Canal+ Tech.

O altă numire importantă este cea a Annei Marsh, care preia funcția de Chief Content Officer. În această calitate, Marsh va fi responsabilă de strategia globală de conținut a Canal+. Obiectivele sale includ armonizarea inițiativelor de conținut în toate regiunile, menținând în același timp specificul local, încurajarea schimbului de expertiză între echipe și utilizarea analizelor de date pentru a ghida achizițiile și producțiile. Cu o experiență vastă în domeniu și în cadrul Canal+, Marsh a fost deja CEO al STUDIOCANAL și director general adjunct al grupului.

CEO-ul Canal+, Maxime Saada, a punctat că aceste schimbări vin într-un moment-cheie, în care Canal+ a atins aproape 27 de milioane de abonați la nivel global, dublându-și baza de clienți în ultimul deceniu. Noua structură organizațională este menită să transforme această expansiune într-un avantaj strategic solid, care să întărească prezența grupului pe toate piețele în care activează.

​Canal+ nu și-a deschis încă un birou oficial în România, dar operează prin intermediul unor platforme și aplicații deja disponibile. De exemplu, FilmBox+, serviciul de streaming operat de SPI International (parte a grupului Canal+), este activ în România încă din 2008 .​

În plus, Focus Sat, un operator de televiziune prin satelit din România, este deținut de M7 Group, care la rândul său face parte din Canal+ Group. Aceasta înseamnă că, deși nu există un serviciu Canal+ dedicat în România, conținutul și serviciile Canal+ sunt deja accesibile parțial prin intermediul acestor platforme.​

Mai mult, aplicațiile Focus Sat și Filmbox ale companiei Canal+ sunt disponibile pe televizoarele inteligente LG și Samsung în România. Acest lucru permite utilizatorilor să acceseze conținutul Canal+ direct de pe televizoarele lor, fără a fi nevoie de un receptor suplimentar.​

Share știre pe rețele de socializare

Un comentariu despre subiectul „Canal+ își reorganizează conducerea: o nouă strategie globală pentru televiziunea cu plată”.

Anonim

Poate Nou conducere au de gând Aplicația Canal+ să în înlocuiască Aplicația Focus Sat și redenumească Canalul FighitBox în Canal+ Sport ar fi o decizie foarte bună

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.

Top 10 articole în ultimele 7 zile