Pe 22 aprilie, de la ora 21:00, HISTORY Channel difuzează penultimul episod al sezonului 2 al emisiunii „Vânătorii de comori: România”, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit. Episodul cu numărul patru, intitulat Pierdute în timp, aduce în prim-plan o provocare neobișnuită lansată de actorul Andrei Aradits, cunoscut publicului din serialele „Lacrimi de iubire”, „Narcisa sălbatică” sau „Vlad”, dar și din emisiuni de divertisment precum „Te cunosc de undeva” și „Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a?”.
![]() |
Episodul 4 din "Vânătorii de comori România" S2 - Imagine remisă în comunicat de către History Channel Romania pentru publicare pe HD Satelit |
De această dată, Andrei Aradits nu caută un obiect valoros în sensul convențional, ci mai degrabă unul aparent lipsit de importanță, un lucru vechi, abandonat, pe care vrea să-l salveze de la uitare pentru povestea sa. Echipa formată din Teo Cosma, Liviu Andrei, Gabi Badea și Dan Greere are la dispoziție doar 48 de ore pentru a găsi ceea ce, la prima vedere, pare inutil, dar care ascunde o semnificație aparte.
Căutarea îi poartă prin târguri de vechituri și colecții private, unde apar obiecte rare și fascinante: arbalete din secolul al XVII-lea, ciocane ritualice ale tuaregilor, scaune medicale de epocă, bancnote românești de început de secol sau scrisori care evocă dueluri istorice în care a fost implicat chiar fostul ministru Duiliu Zamfirescu.
„În fiecare an apare ceva nou. Noul model de iPhone, noua formulă de detergent, noi tendințe, noua pastilă de gât. Cu toate astea un lucru vechi nu e musai depășit sau redundant. Există valoare și frumusețe în podul de la bunici. Cred că despre asta e vorba în Vânătorii de comori. Despre lucruri prețioase din trecut”, a mărturisit Andrei Aradits.
„Vânătorii de comori: România” propune în acest sezon o nouă membră a echipei, Teo Cosma, și continuă să spună povești despre obiecte cu valoare istorică, sentimentală sau simbolică. Fiecare episod documentează traseul complet al unei comori redescoperite: de la găsirea ei, la expertizarea profesională și, în final, vânzarea către un nou proprietar.
Episodul final al sezonului 2 este programat pentru 29 aprilie și o va avea ca invitată specială pe Mirona Noru, managerul Casei Capșa. Sezonul curent are cinci episoade și este produs, ca și primul, de Paprika Studios, companie recunoscută pentru producții TV în 17 limbi și pentru colaborări cu posturi din întreaga Europă Centrală și de Est. Membrii echipei vânătorești administrează două magazine specializate în colecții – Liquid Money, cu sedii la Sibiu și București.
Care e părerea ta? Începe discuția despre subiectul „HISTORY Channel difuzează episodul 4 din sezonul 2 al emisiunii „Vânătorii de comori: România"”.
Trimiteți un comentariu
☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore. Dacă ai întrebări ce nu au legătură cu acest subiect, te invităm să le adresezi în Grupul Oficial HD Satelit.